تین نیوز
رئیس انجمن مهندسی دریایی ایران طی نامه ای، ورود شخص وزیر صنعت، معدن و تجارت به برنامه نوسازی ناوگان دریایی کشور به منظور رفع کاستی های ساخت داخل را درخواست نمود.
به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی انجمن مهندسی دریایی ایران، حسن رضا صفری رئیس هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران، طی ارسال نامه به عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت با موضوع “کاستی های ساخت داخل در برنامه نوسازی ناوگان دریایی کشور” اعلام نمود: برنامه نوسازی ناوگان دریایی کشور بدون ورود شخص جنابعالی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر شورای عالی صنایع دریایی به موضوع ارتقای صنعت کشتی سازی، در مقام عمل موجب تداوم بخشیدن به خرید کشتی از خارج خواهد گردید. متن این نامه بدین شرح است:
جناب آقای دکتر عباس علی آبادی
وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و دبیر شورای عالی صنایع دریایی
موضوع: کاستی های ساخت داخل در برنامه نوسازی ناوگان دریایی کشور
بـا سلام و احترام
همانطورکه مستحضرید، هدایت جمعیت کشور به سوی اسکان در مناطق ساحلی جنوب کشور به عنوان محور اصلی برنامه هفتم توسعه اقتصادی ذیل سرفصل اقتصاد دریا محور در بهترین شرایط از طریق استقرار و توسعه صنایع در این مناطق، موجبات تحولات جدی در بهره برداری از منابع خدادادی دریاها و سواحل کشور خواهد گردید. توجه به توسعه خوشه های صنعتی با محوریت صنایع ساخت، تعمیر و بازیافت کشتی از عوامل موفقیت رویکرد فوق است. صنایع کشتی سازی همراه با صنایع تجهیزات و خدمات وابسته با سهم متوسط 15 درصد از متوسط ارزش جهانی اقتصاد دریا دارای نقش تعیین کننده در توسعه اهداف زیربنایی دولت و همچنین تضمین کننده اقتدار دریایی به منظور صیانت از مرزهای اقتصاد دریا محور در آبهای آزاد می باشند.
همانطورکه مستحضرید، دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی مطابق با ماده 9 قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی به عنوان قرارگاه اصلی سیاست گذاری و مدیریت یکپارچه در حوزه حکمرانی دریا پس از 5 سال تاخیر در اردیبهشت ماه سال جاری با حضور رئیس محترم جمهور تشکیل و برنامه نوسازی ناوگان دریایی کشور با محوریت ساخت داخل و حداکثر استفاده از کالای ایرانی به عنوان محور اصلی مصوبات شورا انتخاب گردید. مصوبات فوق شامل برنامه ریزی جهت نوسازی و کاهش عمر ناوگان دریایی طی برنامه 10 ساله، تقویت صندوق توسعه صنایع دریایی، تمدید حمایت های مندرج در قانون حمایت از توسعه صنایع دریایی، تدوین استانداردهای دریایی، تامین و آموزش نیروی های متخصص و کارآمد و توسعه صنایع دانش بنیان در زنجیره تامین دریایی می توانند در چارچوب یک برنامه جامع، زمینه لازم را برای ارتقای صنایع کشتی سازی و تجهیزات وابسته فراهم نمایند.
به استحضار می رساند، در حال حاضر صنعت کشتی سازی علیرغم دارا بودن ظرفیت ساخت طیف وسیعی از انواع کشتی ها ولی به دلیل سالها ارجاع سفارشات ساخت کشتی به خارج از کشور با کاستی هایی در کلیه زمینه های تامین مالی، نیروی انسانی ماهر، طراحی و مهندسی، تولید، تامین تجهیزات، عدم تکمیل سرمایه گذاری های صورت گرفته و سایر موارد مرتبط مواجه می باشد. برنامه نوسازی ناوگان دریایی کشور در چنین شرایطی بدون ورود شخص جنابعالی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر شورای عالی صنایع دریایی به موضوع ارتقای صنعت کشتی سازی در مقام عمل موجب تداوم بخشیدن به خرید کشتی از خارج خواهد گردید.
انجمن مهندسی دریایی ایران از جنابعالی درخواست دارد تا با تشکیل جلسه ای با حضور کلیه ذینفعان، آخرین اقدامات صورت گرفته در ارتباط با مصوبات دهمین شورای عالی صنایع دریایی مرتبط با برنامه نوسازی ناوگان دریایی به همراه شرایط روز صنایع کشتی سازی و صنایع تجهیزات و خدمات وابسته کشور مورد بررسی، بحث و تبادل نظر قرار گیرند. خواهشمند است با توجه به نزدیک بودن زمان برگزاری یازدهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی، در تشکیل جلسه مدنظر تسریع گردد.
حسن رضا صفری
رئیس هیئت مدیره انجمن