تین نیوز
مجلس در سال پایانی فعالیت خود با جدیت تفکیک وزارتخانه عریض و طویل راه و شهرسازی را پیگیری می کند و این در حالیست که به نظر می رسد هدف اصلی این تفکیک توجه بیشتر به بخش مسکن است.
به گزارش تین نیوز، تجمیع وظایف مرتبط با حوزه مسکن و شهرسازی و راه و ترابری و حمل و نقل در یک وزارتخانه در ابتدا ایده مطلوبی به نظر می رسید چرا که از نظر طراحان این برنامه، مدیریت امور مسکن و شهرسازی و حمل و نقل در بسیاری از موارد در راستای یکدیگر قرار داشت.
با این حال این طرح از همان ابتدا منتقدانی داشت که متمرکز کردن وظایف متعدد در حوزه های مسکن، حمل و نقل، ترابری و شهرسازی را امکان پذیر نمی دانستند و به عمرانی تلقی کردن مسائل مرتبط با حوزه راه و ترابری نقدهای جدی داشتند.
اکنون نیز بعد گذشت حدود ده سال از این ادغام و آزمون و خطا و مشخص شدن معایب و مزایای آن، به نظر می رسد کفه معایب بر کفه مزایا می چربد و قرار است وزارت راه و شهرسازی تفکیک شود، اما آنچه موجب دغدغه کارشناسان حمل و نقل می شود نگرشی است که خود را در سخنان مسئولان کشور به نمایش می گذارد.
از سخنانی که هر از چندی از زبان مسئولان مختلف درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی عنوان می شود می توان به این نتیجه رسید که این تفکیک بیشتر قدرت بخشیدن بیشتر به یک دستگاه حاکمیتی برای کنترل و مدیریت بازار مسکن است که البته در ضرورت آن تردیدی نیست اما سویه دیگر این دیدگاه، بی توجهی در تفکیک وزارت و راه و شهرسازی به حوزه حمل و نقل و ترابری است.
سخنان اخیر سخنگوی کمیسیون عمران مجلس نیز به نوعی تایید کننده این دیدگاه است. عبدالجلال ایری در اظهارات خود ضمن تاکید بر این که وزارت راه و شهرسازی باید تفکیک شود، گفته است؛ یک عقل کامل و جامع می خواهیم که فقط دنبال مسکن باشد. به گفته وی، بیشتر از چهل سازمان و معاونت زیر نظر وزارت راه و شهرسازی است و این وزارتخانه نمیتواند روی مشکلات بخش مسکن تمرکز کند.
از کمیسیون عمران مجلس انتظار می رود در تفکیک وزارت راه و شهرسازی جوانب کارشناسی امر را خصوصا در مورد ایجاد وزارتخانه ای با توان لازم برای مدیریت بخش حمل و نقل کشور در نظر داشته باشد و از بطن تفکیک وزارت راه و شهرسازی وزارت حمل و نقل ضعیف متولد نشود.
انتهای پیام