تین نیوز |
نبود زیرساخت های پژوهشی، ضعف حمایت های هدفمند و بی توجهی صنایع به ظرفیت شرکت های دانش بنیان، پارک علم و فناوری هرمزگان را با بحرانی جدی مواجه کرد ؛ بحرانی که می تواند آینده فناوری های دریایی در جنوب کشور را با چالش های عمیق روبه رو کند.
به گزارش تین نیوز، مهدی کریمی نماینده شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری هرمزگان و مدیرعامل شرکت فعال در حوزه ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته با اشاره به موقعیت ممتاز دریایی این استان اظهار داشت: هرمزگان با در اختیار داشتن بیشترین مرز آبی کشور، یکی از مهم ترین بسترها برای توسعه فناوری های دریامحور است، اما متأسفانه شرکت های فعال در این حوزه با کمبود شدید زیرساخت های پژوهشی و آزمایشگاهی مواجه اند.
کریمی افزود: این چالش ها تنها محدود به شرکت های دریامحور نیست، بلکه تقریباً تمام واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان از نبود آزمایشگاه های تخصصی، فضای مناسب توسعه، و زیرساخت های استاندارد رنج می برند.
وی تصریح کرد: در حالی که در استان هایی مانند تهران، اصفهان و فارس، شرکت های فناور از حمایت های قابل توجهی برخوردارند و همین عدم توازن، موجی از مهاجرت شرکت ها به استان های برخوردارتر و یا انحلال شرکتهای فناور را به دنبال داشته است.
او در ادامه با اشاره به توسعه محل پارک علم و فناوری هرمزگان به نزدیکی دانشگاه هرمزگان گفت: ساختمان جدید، کاملاً خارج از فضای شهری قرار گرفته و این در حالی است که پارک علم و فناوری باید به عنوان ویترین آینده علم و فناوری استان، در مرکز شهر و در دسترس عمومی قرار داشته باشد.
کریمی با انتقاد از ضعف توجه صنایع بزرگ استان به توان داخلی، تصریح کرد: صنایع بزرگ و حتی برخی دستگاه های دولتی، خدمات فناورانه موردنیاز خود را با هزینه های چندبرابری از خارج استان تأمین می کنند؛ در حالی که همین خدمات با کیفیت قابل قبول، توسط شرکت های بومی قابل ارائه است اما متأسفانه حمایت از شرکت های نوپای دانش بنیان هنوز به یک فرهنگ رایج در هرمزگان تبدیل نشده است.
او در ادامه گفت: پارک علم و فناوری نه رقیب شرکت های خصوصی است و نه مزاحم صنایع بزرگ؛ بلکه پشتیبان و هم افزای آن هاست. تقویت این نهاد، سرمایه گذاری برای آینده توسعه اقتصادی استان است.
کریمی با اشاره به نارسایی های موجود در نظام پرداخت تسهیلات اشتغال گفت: مدل های فعلی حمایت مالی، مبتنی بر تعداد شاغلان هستند؛ در حالی که بسیاری از شرکت های دانش بنیان با کمترین نیروی انسانی، بزرگترین مشکلات را حل می کنند انتظار داریم این ویژگی استثنایی در طراحی برنامه های حمایتی دیده شود.
وی در پایان تأکید کرد: حمایت واقعی از شرکت های فناور نیازمند تدوین مصوبات مکتوب، صدور دستورالعمل های اجرایی، و تأمین زیرساخت های تخصصی به ویژه در حوزه فناوری های دریامحور است.
کریمی گفت: توسعه این حوزه، نه تنها به اشتغال زایی و کاهش مهاجرت نخبگان کمک می کند، بلکه می تواند هرمزگان را به قطب صادرات خدمات دانش بنیان در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه تبدیل کند.
بلاگ خبری مکران آریا دریا