به گزارش روابط عمومی، محمد شکیبی نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بندر بوشهر با 57 هکتار، کمترین مساحت را در بین بنادر کشور دارد که با هدف توسعه بندر از سال 90 با تصمیمی اساسی توسعه بندر بوشهر در در مجتمع بندری نگین هدف گذاری شد.
وی بیان کرد: مساحت مجتمع بندری نگین 510 هکتار است که با پیگیری های چندین ساله مجوز زیست محیطی برای 236 هکتار آن صادر شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: باهدف برق رسانی، دیوار کشی و تکمیل تاسیسات زیربنایی مجتمع بندری نگین به ترتیب 400، 110 و 250 میلیارد تومان اعتبار به این پروژهها اختصاص یافته است.
شکیبی نسب ادامه داد: در مجتمع بندری نگین طرحهای زیرساختی بسیار خوبی عملیاتی شده و اکنون طرح تاسیسات زیربنایی 93 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: از مسیر 9.4 کیلومتری این مجتمع تاکنون 4.2 کیلومتر آن آسفالت و با نصب علائم راهنمایی و سیستم روشنایی آماده بهرهبرداری شد.
شکیبی نسب عنوان کرد: یکی از بخشهای اصلی جاده دسترسی پل فلزی است که 75 درصد قطعات آن آماده شده و به تدریج در حال انتقال به بندر بوشهر است.
وی گفت: پیش بینی شده با افتتاح جاده و پل دسترسی مجتمع بندری نگین تا خردادماه سال آینده بخش قابل توجهی از ترافیک درون شهری بوشهر به مسیر یاد شده منتقل شود.
*سرمایه گذاری ۲۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی برای مجتمع بندری نگین*
شکیبی نسب ادامه داد: با روند مناسب اجرای پروژه های زیرساختی در مجتمع بندری نگین و به دنبال آن استقبال خیره کننده سرمایه گذاران از این مجتمع بندری، در 2 ماه اخیر چهار تفاهمنامه سرمایه گذاری به ارزش 25 هزار و 600 میلیارد ریال در مجتمع بندری نگین فراهم شد و در زود بازده ترین تفاهمنامه، مجتمع بندری نگین بوشهر تا یک ماه آینده در ترانزیت مشتقات نفتی فعال می شود.
وی عنوان کرد: از دیگر ظرفیت این تفاهمنامه ها می توان به برنامه ریزی برای جمع آوری مواد زائد نفتی و پسماندهای ناشی از فعالیت شناورها در بنادر بوشهر، خارگ و عسلویه اشاره کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: پایانه مسافربری بین المللی دریایی بوشهر نیز بیش از 20 سال خارج از سرویس و تلدیل به مخروبه شده بود که با تعریف پروژه اصلاح و بهسازی، بخش دریایی آن در دهه فجر سال گذشته به بهره برداری رسید.
شکیبی نسبچ افزود: سالن پایانه مسافربری بین المللی دریایی بوشهر اکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به قرارداد موجود و تعیین خردادماه برای بهره برداری، تلاش شده تا سالن این پایانه چهار ماه پیش از موعد مقرر به بهره برداری برسد.
وی یادآور شد: در حوزه بنادر تابعه نیز پروژه اسکله شمع و عرشه بندر عامری با 400 میلیارد ریال اعتبار در دست احداث بوده و تلاش داریم تا در دهه فجر به بهره برداری برسد.
وی بیان کرد: در بندر بوالخیر نیز عملیات اجرایی احداث دایک، اسکله شمع و عرشه به طول 150 متر در دهه فجر امسال شروع میشود.
شکیبی نسب اظهار کرد: در این بندر شبکه توزیع برق و سیستم روشنایی نیز با 300 میلیارد ریال اعتبار اتمام و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی افزود: در بندر دیر نیز پروژه چهار پست اسکله رمپ در دست احداث است که با 70 درصد پیشرفت فیزیکی یک پست آن در دهه فجر و سه پست دیگر آن نیز در اردیبهشت سال آینده مورد بهره برداری قرار میگیرد.
شکیبی نسب افزود: در بندر دیر با هدف ایجاد تمرکز برای محل ارائه خدمات به ذینفعان مجوز احداث ساختمان عملیاتی بندر دیر گرفته شده و در دهه فجر عملیاتی اجرایی آن آغاز می شود.
وی گفت: در شمال استان بوشهر نیز طرح توسعه بندر گناوه در دهه فجر سال گذشته عملیاتی شده و اجرای این طرح برای بنادر دیلم و ریگ نیز در دست پیگیری قرار دارد.
شکیبی نسب اضافه کرد: در طرح توسعه بندر گناوه با تلاش های صورت گرفته پیشرفت خوب ایجاد شده که، این اقدامی ارزشمند در گناوه به عنوان کانون فعالیت شناورهای سنتی کشور است.
وی یادآور شد: در بندر ریگ نیز اکنون شناورها در 2 روز از ماه امکان ورود و خروج دارند که پیش بینی شده با اجرای طرح توسعه این محدودیت تردد رفع شود.
شکیبی نسب اضافه کرد: در شمال استان بوشهر با قرار گرفتن بنادر در خور، از ۴۰ سال گذشته اقدام خاصی برای توسعه زیرساخت انجام نشده بود که این شرایط منجر به تراکم موتورلنج های سنتی و وقوع آتش سوزی های مکرر شده بود.
وی عنوان کرد: با هدف ارتقا ایمنی تردد موتورلنجها، اکنون لایروبی خور موجود در بندر ریگ در دست احداث است و لایروبی خور دیلم در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد.
*بیش از 37 هزار میلیارد ریال پروژه در بنادر استان بوشهر در دست احداث است*
شکیبی نسب ادامه داد: اکنون در مجموع 37 هزار و 300 میلیارد ریال پروژه در بنادر استان بوشهر در دست احداث بوده و یا بزودی عملیاتی میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: با مدیریت خوب پیشگیری از آتش سوزی در بنادر استان بوشهر، امسال هیچگونه آتش سوزی شناورها در این بنادر گزارش نشده است.
شکیبی نسب یادآور شد: اکنون پنج شناور آتشخوار، هشت ایستگاه کنترل ترافیک دریایی و 6 ایستگاه جست و نجات دریایی در بنادر استان بوشهر فعال است که یک فروند شناور ناجی نیز تا اردیبهشت ماه سال جدید در بندر لاور ساحلی مستقر می شود.
*استقرار شناور ناجی در بندر لاور ساحلی*
وی افزود: استقرار شناور ناجی در لاور ساحلی به دلیل مسافت کم این بندر با محدوده پرخطر مطاف یکی از مطالبات دیرینه دریانوردان هم استانی به شمار می رود.
شکیبی نسب بیان کرد: شناورمقابله با آلودگی دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نیز یکی شناورهای خاص در حوزه خلیج فارس است که پس از تعمیرات دوره گارامتی در چند هفته اخیر برای مقابله با آلودگی های دریایی بویژه نفتی عملیاتی شده است.
وی گفت: امسال در یکی از گسترده ترین عملیات های مقابله با آلودگی نفتی ناشی از نشت از خط لوله محرم، عملیاتی طولانی به مدت 36 روز همراه با استفاده از کلیه تجهیزات مقابله با آلودگی در آب های گناوه انجام شد.
*طراحی ۱۲ سامانه بندری در حوزه فاوا اداره کل بنادر و دریانوردز استان بوشهر*
شکیبی نسب در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در ارزیابی مختلف انجام شده توانسته در مدیریت دانش، شاخص های ایمنی، جشنواره شهید رجایی، تعریف و عملیاتی کردن 12 سامانه در حوزه فاوا رتبه برتر را به خود اختصاص دهد که در این بین سامانه مدیریت کامیون در برخی از بنادر کشور بکارگیری شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: الکترونیکی کردن فرایند و ارایه خدمات برای حذف مراجعات حضوری تجار و بازرگان از جمله راهبردهای مهم اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر است که در این زمینه هر سه ماه یک بار نشست ها با ذینفعان برگزار شده است.
53 میلیون تن کالا در بنادر استان بوشهر تخلیه وبارگیری شد
وی افزود: در 10 ماهه امسال 53 میلیون تن تخلیه و بارگیری در بنادر استان بوشهر انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 6 درصد رشد نشان می دهد.
شکیبی نسب یادآور شد: از این میزان سه میلیون و 500 هزار تن سهم بندر بوشهر بوده و در مقایسه با 10 ماهه سال نزدیک به 1.5 درصد رشد داشته است.
*ترخیص ۹۴ درصد کالاهای رسوبی سنواتی در بندر بوشهر*
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: با پیگیریهای مکرر انجام شده و تعامل خوب دستگاههای مربوطه، بنادر استان بوشهر از حیث ترخیص کالاهای رسوبی سنواتی از بنادر پیشگام کشور هستند.
شکیبی نسب یاداور شد: براساس ارزیابیها بنادر استان بوشهر از کالاهای رسوبی سنواتی خالی شده و کالاهای موجود در انبارها تنها مربوط به یک سال اخیر است که روند ترخیص این کالاها نیز در حال انجام است.
*فعالیت سه هزار و 900 قایق فاقد هویت در بنادر بوشهر*
وی در ارتباط با اجرا طرح ساماندهی قایق های فاقد هویت نیز گفت: در استان بوشهر اکنون بیش از سه هزار و 900 قایق فاقد هویت وجود دارد که از آغاز طرح ساماندهی تاکنون 600 نفر در این زمینه اقدام کردند.
امید است سایر مالکان قایق های فاقد هویت با مشارکت خود شرایط را برای اجرا هر چه موفق تر در طرح ساماندهی قایق های فاقد هویت فراهم کنند.
*ضرورت صادرات خرما و آبزیان استان بوشهر از بنادر این استان*
وی در ارتباط با خط کشتیرانی بوشهر – جبل علی نیز اظهار کرد: با وجود پیگیری فراوان برای راه اندازی این خط، استقبال خوبی از سوی هم استانی ها انجام نشد و فعالیت پنج شناور خط بوشهر –جبل علی با روند نامطلوبی مواجه هست.
کشش و چسبندگی برخی از تجار و بازرگانان به فعالیت در استان های همجوار در حالی است که با برنامه ریزی اداره کل تخفیف بسیار خوبی به نسبت سایر بنادر جنوبی لحاظ شده است.
با راه اندازی خط بوشهر – جبل علی شناورها این مسیر برای رفت بار نداشته که شاید عمده دلیل آن صادرات بخش قابل توجه آبزیان و خرما استان بوشهر از بنادر استان همجوار است.
*امکان تردد شناورهای ۵۰ هزار تنی در بندر بوشهر*
وی در ارتباط با تردد کشتی های بالای 30 هزار تن در بندر بوشهر نیز اظهار کرد: اکنون عمق کانال دسترسی بندر بوشهربه 10.8 متر رسیده تا جایی که شناورهای 35 هزار تن نیز امکان تردد دارند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: در کانال دسترسی بندر بوشهر سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب برگشت گَل و لای وجود دارد که با لایروبی نگهداری به شکل مستمر، اکنون هیچگونه رسوبات انباشته در این کانال وجود ندارد.
وی یادآور شد: با پیگیری صورت گرفته و تهیه گزارش توجیهی، مقرر شده نخستین شناورلایروبی که از طرف سازمان بنادر و دریانوردی خریداری گردد، به بندر بوشهر اختصاص یابد که رسیدن این شناور به حفظ وضع موجود و تعمیق کانال دسترسی بندر بوشهر کمک می کند.
شکیبی نسب بیان کرد: برای تعمیق کانال دسترسی بندر بوشهر ضرورت احداث یک دیواره رسوب گیر وجود دارد که هزینه ایجاد دیواره رسوب گیر و تعمیق بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد ریال است.
*احداث زیرساخت های مجتمع بندری نگین برای تردد کشتی های 50 هزار تنی*
وی افزود: در مجتمع بندری نگین نیز زیرساخت ها برای شناورهای 50 هزار تنی احداث شده است.
شکیبی نسب با اشاره به توافق اولیه با قطری ها برای احداث بندر در استان بوشهر اظهار کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، مقرر شده با حضور هیاتی از سازمان بنادر و دریانوردی در قطر، امضا تفاهمنامه برای احداث بندر در شهرستان دیر نهایی شود.