تین نیوز
کارشناس صنایع دریایی گفت: چرا در حوزه صنعت حمل و نقل دریایی ایران، اظهارات مسئولان این صنعت به ویژه در بخش ارائه آمارهای عملکردی مورد راستی آزمایی قرار نمی گیرند !؟
به گزارش تین نیوز، رضا محمد علی بیگی افزود: اینکه اظهارات مسئولی را بی کم و کاست و بدون واکاوی و راستی آزمایی به منظور پر نمودن صفحه های روزنامه یا صفحه های وب سایت خبری، کپی پیست و سپس منتشر نمایند نشان دهنده چیست !؟
وی به خبرنگار ما گفت: به عنوان مثال، در روز ۲۱ آذر ۱۴۰۲ خبری از قول معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در رسانه های دیجیتال و سپس مکتوب منتشر شد با این مضمون که با ظرفیت های ایجاد شده و موجود در بنادر، مجموع عملکرد تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی طی ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم معادل ۵۰۱ میلیون تن (نفتی معادل ۲۳۸ میلیون تن و غیر نفتی معادل ۲۶۲ میلیون تن) بوده است.
این کارشناس دریایی تاکید کرد : این در حالی است که با کمی تحقیق و مطالعه بر گزارش های ماهیانه موجود در وب سایت سازمان بنادر و دریانوردی و جمع کردن اعداد برای ۲۴ ماه گذشته، کاملا مشخص می شود که این میزان تخلیه و بارگیری طی مدت زمان ۲۴ ماه یا ۲ سال (از ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ تا ۱۲ مرداد ۱۴۰۲) ۳۰۲ میلیون تن بوده و از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم یعنی ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ تا پایان آبان ۱۴۰۲ یعنی ۲۶ ماه این عدد ۳۵۳ میلیون تن بوده و نه ۵۰۱ میلیون تن !!
او ادامه داد: البته باید دید که آیا معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی، میزان بارگیری نفت خام و میعانات گازی جهت صادرات از پایانه های نفتی زیر مجموعه شرکت پایانه های نفتی ایران را نیز در محاسبات خود لحاظ نموده است؟
بیگی اظهار کرد: البته با توجه به اینکه شرکت پایانه های نفتی ایران زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی نمی باشد و نیز هر یک از دو مجموعه سازمان بنادر و شرکت پایانه های نفتی، ساختار سازمانی، وظایف، سیاست ها و بودجه های خودشان را دارند، بعید است عدد ۵۰۱ میلیون تن در بر گیرنده عملکرد تخلیه و بارگیری کالا توسط شرکت پایانه های نفتی ایران نیز باشد.
به گفته بیگی البته این گونه آمارهای متناقض در دولت های یازدهم و دوازدهم هم از قول مسئولان وقت سازمان بنادر و دریانوردی ارائه می شد.
وی افزود: به راستی دلیل این کار چیست؟ آیا تدوین کنندگان خبر مقصر هستند ؟ یا به مسئول مربوطه اطلاعات اشتباه داده می شود ؟ و یا مسئول مربوطه عمدا آمار را طوری بیان می کند تا توسعه زیرساخت های فیزیکی در بنادر بازرگانی زیر مجموعه سازمان بنادر و دریانوردی (سرمایه گذاری های بیش از ظرفیت مورد نیاز) را برای بالادستی ها توجیه نمایند !؟ چون همانطور که در بالا ذکر شد، عملکرد تخلیه و بارگیری بنادر یا اسکله های زیر مجموعه شرکت پایانه های نفتی ایران هیچ ربطی به عملکرد تخلیه و بارگیری بنادر زیرمجموعه سازمان بنادر و دریانوردی ندارد.