به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل از بلومبرگ دریایی؛ وزارت دارایی چین در بیانیهای اعلام کرد دولت چین از تاریخ ۱۰ آوریل بر تمامی کالاهای وارداتی از آمریکا تعرفه ۸۴ درصدی اعمال خواهد کرد. این اقدام چین ساعاتی پس از اجرایی شدن شدیدترین تعرفههای آمریکا در یک قرن انجام شد.
آخرین اقدامات رئیس جمهور چین منعکس کننده مقابله با مالیاتهای اضافی است که ترامپ بر کالاهای چینی به عنوان مجازاتی برای آخرین انتقام پکن اعمال کرده است. با توجه به افزایش تعرفهها فراتر از سطحی که اقتصاددانان اعتقاد دارند تجارت دوجانبه دو کشور را از بین میبرد. زیرا به گفته آنها هر گونه تعرفه بیشتر بهعنوان یک بیانیه سیاسی عمل میکند تا راهی برای اعمال فشار اقتصادی.
ژانگ ژیوی اقتصاددان ارشد در این زمینه گفت: چین سیگنال بسیار روشنی ارسال کرد که با این عکسالعمل علیرغم تعرفههای بالاتر ایالات متحده موضع خود را در مورد سیاستهای تجاری حفظ خواهد کرد.
پس از اعلام تعرفههای جدید چین، قیمتها در بازار سهام آمریکا بیش از ۲ درصد کاهش یافت، اقدامی که از سوی این کشور آسیایی برای جنگ اقتصادی تمام عیار تا آخر، انجام شد.
از سوی دیگر نرخ سهام در اروپا نیز ۴ درصد سقوط کرد. در همین حال گفته میشود اروپا نیز در تدارک اعلام بستههای تعرفه جدید علیه کالاهای آمریکایی است.
به گفته تحلیلگران و اقتصاددانان این جنگ تجاری برای هیچ یک از اقتصادها پایان خوبی نخواهد داشت. احتمالاً برای چین، صادرات به ایالات متحده را کاهش خواهد داد و تا ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی دو کشور را در معرض خطر قرار خواهد داد.
اسکات بسنت، وزیر خزانه داری آمریکا اقدام تلافی جویانه پکن را «مایه تأسف» خواند و از چین خواست ارزش یوان را کاهش ندهد و چنین اقدامی را مالیاتی بر جهان خواند. وی افزود: چینیها در واقع نمیخواهند بیایند و مذاکره کنند.
بسنت در پاسخ به این سؤال که آیا حذف سهام چین از مبادلات ایالات متحده یک گزینه تلافی جویانه برای دولت است، گفت که همه چیز روی میز است. وی به بازنگری در انتظار کنترل صادرات سرمایه اشاره کرد و گفت که ترامپ تصمیم خواهد گرفت.
در حالیکه تعرفههای ترامپ فشار زیادی را بر ماشین صادرات چین که در سال گذشته به حدود یک سوم رشد کمک کرد، وارد کرده است، اقتصاد ایالات متحده نیز در معرض خطر است.
اقتصاددانان گلدمن ساکس از جمله اندرو تیلتون در یادداشتی نوشتند برای ۳۶ درصد از واردات آمریکا از چین، خریداران آمریکایی “توانایی محدودی” برای یافتن تأمین کنندگان جایگزین، حتی با تعرفههای حداقلی دارند.
حمایت ایالات متحده از جزیره خودمختار تایوان که چین آن را یک استان جدایی طلب میداند نقطه عطف دیگری در این رابطه است.
مقامات چینی با تشدید اختلافات تجاری به بخش خصوصی هجوم آوردند و نخست وزیر لی کیانگ در نشستی با کارشناسان و کارآفرینان گفت که پکن برای افزایش تقاضای داخلی تلاش خواهد کرد.
وی همچنین گفت: اقتصاد مقاومتی بوده و حرکت صعودی خود را در سه ماهه اول حفظ کرده است.
بلاگ خبری مکران آریا دریا