به دنبال اتمام عملیات مونتاژ دو دستگاه مکنده در پایانه تمـام مکـانیزه شـماره 2 غـلات مجتمع بنـدری امـام خمینـی(ره) روند احداث آن با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در دست تکمیل است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، صدراله بهرامی معاون مهندسی و عمران این اداره کل با اشاره به سـرمایهگـذاری 16 میلیارد ریالی بخش خصوصـی با هدف افزودن 5 میلیـون تـن ظرفیـت تخلیـه و بـارگیری کـالای اساسـی در این مجتمع بزرگ بندری گفت: در ادامهی روند تکمیل احداث این پایانه تمام مکانیزه غلات، که در هفته دولت سال گذشته عملیات اجرایی آن آغاز شده است، عملیات مونتاژ 2 دستگاه مکنده تکمیل و 4 دستگاه مکنده دیگر نیز در حال آماده سازی برای مونتاژ بر روی اسکله می باشند.
بهرامی در ادامه افزود: بهـرهگیـری از تأسیسـات و تجهیـزات پیشـرفته شـامل 6 دسـتگاه مکنـده پرقـدرت بـا ظرفیـت تخلیـه 1800 تــن بــر ســاعت از ویژگیهای قابل توجه تجهیزات این پایانه به شمار میرود.
وی در تشریح آخرین وضعیت عملیات اجرایی این پروژه سرمایهگذاری بخش خصوصی، احداث 15 کندوی نگهداری غلات از مجموع 20 کندو، اجرای سقف کندوهای باقی مانده، محوطهسازیها، آمادهسازی شمعکوبی زیر سیلوهای صادراتی و سیلوهای انتقال و همچنین آمادهسازی اسکله برای نصب سازه خط انتقال را از جمله بخشهای این عملیات برای تکمیل پایانه مذکور عنوان کرد.
معاون مهندسی و عمران برخورداری از ٢٠ کنـدو ترانزیتی به ظرفیت مجموعا 250 هزار تن از جمله بخشهای این پایانه برشمرد که در کنار خطوط ریلی داخلی سایت به طول 1500 متر، گالری انتقال از اسکله تا سیلوها شامل دوخط به ظرفیت هر کدام 1800 تن بر ساعت و طول 1000 متراحداث و تکمیل میشوند.
معاون مهندسی و عمران در تشریح مزیتهای بهرهگیری از این پایانه، کاهش ترافیک اسـکلههـا بـه دلیل تسـریع در فرآینـد تخلیـه، کاهش طول مدت عملیات تخلیه یک فروند کشتی از ٨ بـه ٤ روز، جلـوگیری از معطلـی کشـتیهـا در نتیجه کـاهش یـا حـذف هزینـه دمـوراژ و افـزایش ظرفیـت پهلـودهی کشـتیها از جمله این مزیتها دانست و تصریح کرد: با ایجــاد زمینــه و فرصــت بیشــتر جهــت صــاحبان کــالا و افـزایش ظرفیـت پـذیرش و نگهـداری استاندارد و بهداشـتی کـالای اساسـی در مجتمـع بنـدری امـام خمینـی(ره)، موقعیت این بندر به عنـوان هـاب کـالای اساسـی کشـور برجستهتر می شود.
بهرامی همچنین خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از این پایانـه مـیتوانـد پایداری زنجیره تأمین امنیت غذایی کشور را بیش از پیش ارتقاء دهد.