حمل لوازم منزل به خارج از کشور در خلال موج مهاجرتی امروز، از آن دست مسائلیست که این روزها ذهن بسیاری از مهاجرین را مشغول خود کرده است. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که ترجیح میدهید با نقل مکان و مهاجرت، وسایل خانه خود را هم به زندگی جدید خود اضافه کنید، در این مقاله همراه ما باشید تا با مهمترین نکات مربوط به اسبابکشی بینالمللی آشنا شوید.
پیش از آن که به موضوع اصلی بپردازیم، دو اصطلاح در ارسال بار به خارج از کشور وجود دارد که بهتر است همین ابتدا با آنها آشنا شویم:
کارگو (Cargo): ارسال بار به خارج از کشور برای بازرگانان و تجار.
فریتبار (Freight): خدمات بستهبندی و ارسال بار به خارج از کشور برای افرادی که قصد ارسال وسایل منزل خود را به کشورهای دیگر دارند.
مراد ما در این مقاله فریتبار و نکات مربوط به حمل آن است.
3 نکته مهم که قبل از فریتبار باید بررسی کنید
اگرچه حمل لوازم منزل به خارج از کشور کمی پیچیدهتر از حمل آنها در داخل کشور است، اما با برنامهریزی صحیح و مشاوره درست میتوان آن را بهراحتی انجام داد. سوالی که بهتر است قبل از حمل از خود بپرسید، این است که آیا باید تمام لوازم منزلتان را حمل کنید؟ یا بهتر است قید بعضی از آنها را بزنید؟ در ادامه نکاتی طرح میکنیم که شما را در این تصمیمگیری کمک میکند.
مقررات گمرکی
هر کشوری قوانین و مقررات خاص خود را در مورد اقلامی که میتوانند وارد کشور شوند، دارد. همچنین برخی کشورها هزینه گمرک یا عوارض برای بازرسی، واردات و صادرات وسایل خانگی و سایر کالاها از کشور را بر اساس ارزش آنها دریافت میکنند. به همین دلیل، بررسی مقررات گمرکی در مورد انتقال وسایل منزل به خانه جدیدتان در کشور مقصد مهم است.
اندازه
اندازه، یک معیار تعیینکننده برای این است که تصمیم بگیرید یک وسیله را حمل کنید یا نه؛ چرا که هم در هزینه حملونقل موثر است و هم ممکن است که متناسب با فضا و محل سکونت جدید شما نباشد. به عنوان مثال، یخچالهای ایران و آمریکا معمولاً بزرگتر از یخچالهای اروپایی هستند و ممکن است در آشپزخانه اروپایی جای نگیرند.
پریزهای برق و ولتاژ
از آنجایی که یک نوع پریز جهانی وجود ندارد، اگر وسیلهای که قصد انتقال آن را دارید با پریزهایی که در خارج از کشور استفاده میکنید سازگار نیست، چندان ارزش ندارد که آن را برای انتقال بستهبندی کنید. ضمن این که در کشورهای مختلف ولتاژهای مختلفی کار گذاشته شده و اتصال یک وسیله به یک آداپتور که ولتاژ آن مناسب نیست، میتواند دردسرساز باشد. برای آشنایی با انواع پریزها و ولتاژها در کشورهای مختلف، راهنمای ویکیپدیا را بخوانید.
حال که نکات ابتدایی در حمل اثاث منزل را میدانیم، بهتر است با انواع روشهای حمل فریتبار آشنا شویم.
حمل لوازم خانه از مسیر دریایی
بهصرفهترین روش برای ارسال لوازم منزل به خارج از کشور، حمل با کشتی از طریق بندرهای تجاری است. در این روش، حمل اثاثیه از تمام بندرهای جنوب کشور به ویژه بندرعباس و بندر بوشهر انجام میشود.
حمل لوازم خانه از مسیر هوایی
سریعترین روش ارسال لوازم منزل به خارج از کشور، حمل به صورت هوایی است. هرچند این روش پرهزینهتر از حالات دیگر است، اما زمانبندی ارسال کالا در آن آسانتر است. این روش، اغلب مناسب بارهای سبک با حجم کمتر و جابهجاییهای حساس به زمان است.
حمل لوازم خانه از مسیر زمینی
حملونقل زمینی اثاثیه به کشورهای همسایه و اروپایی، از مرزهای شمال غربی کشور مانند بازرگان صورت می گیرد. در حمل زمینی اغلب از کانتینر 20فوت (۳۰ متر مکعب) و 40فوت (۶۰ متر مکعب) استفاده میشود.
مراحل حمل وسایل منزل به خارج از کشور
تهیه لیست (Packing List) و بستهبندی
تمامی بارها پیش از ارسال از ایران بایستی شمارهگذاری و لیستشده باشند؛ در واقع همه لوازم باید بستهبندی شده و در لیست ارائهشده به گمرک، کاملا مشخص باشند.
امور سمپاشی
بر اساس قانونهای وضعشده، تمامی کالاها به خصوص بستهبندیهای ساختهشده از انواع چوبهای خام، پالتها و سایر کالاهای چوبی بایستی در مبداء و با رعایت شرایط خاص توسط گاز و یا قرصهای بهخصوص و در درجه حرارت و مدت زمان معین سمپاشی شوند و گواهی سمپاشی آن (FUMIGATION CERTIFICATE) توسط شرکتهای دفع آفات نباتی معتبر و مجاز صادر شود. عدم انجام امر سمپاشی و نداشتن گواهینامههای معتبر بینالمللی در اروپا، جریمههای سنگینی در پی خواهد داشت.
تشریفات گمرکی
در صورت انتخاب روش دریایی، محموله پس از رسیدن به گمرک غربی تهران توسط سگ موادیاب چک و کانتینر برای حمل بار با کشتی پلمپ خواهد شد. در صورت حمل با هواپیما، بازرسی بار در فرودگاه با حضور مالک انجام خواهد شد. کلیه اثاثیه منزل از طریق دستگاههای اسکن x-ray مورد بررسی قرار میگیرند تا از عدم وجود هرگونه کالای ممنوعه اطمینان حاصل شود.
صدور بیمهنامه بینالمللی
در ادامه با توجه به ارزش وسایل شما، بیمهنامه معتبر بینالمللی صادر میشود. در این بیمهنامه، به ازای هر یک میلیون ارزش محموله شما، هزارتومن هزینه بیمه در نظر گرفته میشود؛ یعنی اگر ارزش وسایل شما 300 میلیون تومان باشد، هزینه بیمهنامه آن 300 هزار تومان است.
صدور بارنامه
در آخر پس از انجام بازرسیهای گمرک و تایید بار توسط گمرک، با توجه به نوع بار و مشخصات آن، بارنامه صادر میگردد.
هزینه حمل لوازم خانه به خارج از کشور
هزینه حمل به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از وزن و حجم بار گرفته تا روش حمل و شرکتی که با آن کار میکنید. ما قبلا در مورد نحوه محاسبه نرخ محمولهها صحبت کردیم، میتوانید با مطالعه مقاله زیر با چموخمهای قیمتگذاری در صنعت حملونقل آشنا شوید؛ همچنین میتوانید با کلیک بر اینجا، با وارد کردن اطلاعات محموله خود از مکران استعلام قیمت بگیرید.
اقلام غیر مجاز
مهمترین اقلام غیر مجاز برای حمل به خارج از کشور از قبیل زیر است:
- مواد غذایی فاسدشدنی
- بذرها و دانهها و خشکباری که قابلیت سبز شدن دارند
- مواد غذایی و محصولاتی که منشا دامی دارند
- مایعات اعم از الکلی یا غیر الکلی مثل سرکه، آبلیمو و…
- اقلام آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن
- انواع دارو و دخانیات
البته باید توجه داشت این قوانین در همه کشورها یکسان نیست و ممکن است در کشورهای مختلف، اقلام متفاوتی ممنوع یا مجاز تلقی شوند.
کلام آخر
حملونقل بینالمللی اثاثیه منزل، با چالشها و جنبههای گوناگونی همراه است؛ از مقررات گمرکی گرفته تا ملاحظات اندازه و تطابق وسایل با استانداردهای کشور مقصد که هر کدام نیازمند توجه و برنامهریزی دقیق هستند. هر کدام از روشهای دریایی، هوایی و زمینی در حمل اثاث خانه به خارج از کشور، مزایا و معایب خاص خود را دارند. این در حالیست که در نظر گرفتن هزینههای مربوط به بیمه، سمپاشی و تشریفات گمرکی نیز بخش مهمی از فرآیند اسبابکشی بینالمللی را تشکیل میدهند. بنابراین، انتخاب روش مناسب و دقت در انجام مراحل مختلف، کلیدی است برای اطمینان از یک انتقال بدون دردسر برای لوازم منزل شما به خانه جدیدتان.
شرکت مکران آریا دریا با در اختیار داشتن سهم عمده بازار کانتینری، یکی از بزرگترین شرکتهای حملونقل در این حوزه میباشد که قیمت مناسب و کیفیت بالای کانتینرها، خود را از دیگر رقبا متمایز کرده است. برای درخواست نرخ و یا مشاوره حملونقل لوازم خود با ما در ارتباط باشید، اینجا کلیک کنید.
شمارهی تماس :