به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، با این تغییر مسیر، حدود ۶۰۰۰ مایل دریایی به سفر تجاری میان آسیا و اروپا افزوده شده و این سفر سه تا چهار هفته طولانی تر می شود.
روزنامه گاردین گزارش داد، هر ساله حدود ۱۹ هزار کشتی از کانال سوئز عبور می کند؛ به این ترتیب این کانال که یکی از اصلی ترین مسیرهای عبوری جهان به ویژه برای انتقال سوخت های فسیلی و کالاها میان آسیا و اروپا محسوب می شود، تنش ها در مسیرهای عبوری کشتی ها نقش موثری در افزایش قیمت نفت داشت.
در این راستا شرکت حمل ونقل و خدمات لجستیک «Kuehne and Nagel» که دفتر آن در سوئیس قرار دارد، اعلام کرد که ۱۰۳ کشتی پیش از این مسیر خود را تغییر دادند و پیش بینی می شود نفت کش های بیشتری از مسیر دماغه امید نیک در آفریقای جنوبی عبور کنند.
«مایکل الدویل» یکی از اعضای هیأت مدیره این شرکت اظهار کرد: پیش بینی می شود سفرهای طولانی بر ۲۰ درصد ترافیک دریایی جهان تاثیر گذاشته و موجب تاخیرهایی شود.
همچنین مسیرهای نفت کش ها و کشتی های حامل گاز تغییر کردند. شرکت بریتیش پترولیوم (BP) اعلام کرد که مسیر کشتی های نفت و گاز خود را تغییر داده است.
شرکت نروژی «Hoegh Autoliners» نیز اعلام کرد، پس از آنکه اداره دریایی نروژ خطر در دریای سرخ را بالاترین سطح رساند، حمل ونقل ها از دریای سرخ را به حالت تعلیق درآورده است.
همچنین شرکت های مختلف دیگری از جمله شرکت دانمارکی حمل ونقل و خدمات لجستیک «Maersk»، شرکت بلژیکی حمل ونقل «Euronav»، گروه فرانسوی حمل ونقل « CMA CGM» و شرکت آلمانی حمل ونقل «Hapag-Lloyd» تصمیم گرفتند که موقتا از عبور از دریای سرخ خودداری می کنند.
پیش از این ارتش یمن تاکید کرد که دریانوردی در دریای سرخ برای تمامی کشتی ها تنها به استثنای کشتی های رژیم اشغالگر صهیونیستی تا پایان حملاتش علیه کودکان و غیرنظامیان بی دفاع در غزه، ایمن و بی خطر خواهد بود.
دولت نجات ملی یمن اعلام کرده است: قطعا صنعاء بیشترین تاکید را بر حفظ امنیت دریانوردی و احترام به منافع جهان دارد و ما این مساله را در گذشته ثابت کردیم اما همچنان به کشتی های رژیم صهیونیستی اجازه عبور و مرور در دریای سرخ را نمی دهیم.