شماره کانتینر در صنعت حمل و نقل بسیار مهم است. با این مقاله همراه شوید تا همهچیز در مورد شماره کانتینر و سایر اطلاعات روی کانتینرها را بدانید.
حدود 80 درصد از محمولههای جهان از طریق کانتینرها جابهجا میشوند. با وجود میلیونها کانتینر در گردش، شرکتها چگونه کانتینرهای خود را شناسایی و ردیابی میکنند؟ اینجاست که نقش شماره کانتینر مشخص میشود. هر کانتینر دارای یک کد منحصر به فرد است که ترکیبی از اعداد و حروف میباشد. شماره کانتینر نه تنها به شناسایی کانتینرها کمک میکند بلکه برای ردیابی کانتینر و محموله نیز استفاده میشود.
برای مشاهده دفترچه اطلاعات ابعاد، گنجایش کانتینرهای حمل کلیک کنید
شماره کانتینر چیست؟
ترکیب حروف و عدد منحصر به فرد از هفت عدد و چهار حرف است که برای شناسایی کانتینرها در سطح بینالمللی استفاده میشود.سازمان استاندارد بینالمللی (ISO) از طریق دفتر بینالمللی کانتینرها (BIC) به هر کانتینر اختصاص داده شده است. ضمن اینکه BIC هنگام تخصیص شماره کانتینر از استاندارد ISO 6346 استفاده میکند.
شماره کانتینر اطلاعات ارزشمندی در مورد محموله، مالکیت و وضعیت کانتینر ارائه میدهد؛ ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چگونه.
بررسی شماره کانتینر
بیایید به صورت جداگانه هر یک از علامتهای روی کانتینرها را بررسی کنیم تا مفهوم آنها را بدانیم.
کد مالک: سه حرف بزرگ اول شماره کانتینر به عنوان کد مالک شناخته میشود. این کد، معرف صاحب کانتینر است. برای مثال، ‘MAEU’ کد مالک شرکت Maersk است.
گروه محصولی: این حرفی است که درست بعد از کد مالک ظاهر میشود. مثال ما، “U” است که یک کانتینر بار را نشان میدهد. برخی از کدهای دیگر عبارتند از “Z” برای تریلرها و شاسیها، “J” برای تجهیزات متحرک مربوط به کانتینرهای باری و “R” برای کانتینرهای یخچالدار. به این کد همراه کد مالک، پیشوند آلفا یا Alpha Prefix میگویند.
شماره سریال: این یک عدد شش رقمی است که توسط صاحب کانتینر تعیین شده است. در مثال ما، ‘123456’ شماره سریال کانتینر است. صاحب کانتینر میتواند تا تعداد یک میلیون ترکیب شماره سریال داشته باشد!
شماره تطبیق: آخرین عدد شماره کانتینر که خارج از بقیه اعداد در سمت راست قرار میگیرد، عدد تطبیق نامیده میشود. در مثال، ما از «7» به عنوان شماره تطبیق استفاده کردیم که یک ارتباط منطقی با اعداد قبلی داشته باشد؛ اما در واقع این عدد طبق یک فرمول از اعداد قبلی در شماره کانتینر حاصل میشود که مشخص میکند شماره کانتینر معتبر است یا خیر!
کد ISO: کد ISO معمولاً در زیر شماره کانتینر قرار دارد. دنبالهای از چهار حرف یا رقم است که اطلاعاتی در مورد نوع و ابعاد کانتینر ارائه میدهد. کاراکتر اول کد ISO نشاندهنده طول و کاراکتر دوم نشاندهنده عرض یا ارتفاع است. کاراکترهای سوم و چهارم نیز تعیینکننده نوع ظرف است.
لیست علامت اختصاری انواع کانتینرها
مهمترین علاِئم اختصاری در انواع کانتینرها، موارد زیر هستند:
ST (Standart) ،GP (General Purpose) و DV (Dry Van): کانتینرهای استاندارد یا خشک
HC (High Cube): کانتیتر بلند
PW (Pallet Wide): کانتینر بزرگتر از استاندارد
OT (Open Top): کانتینر رو باز
HT (Hard Top): کانتینر با سقف فلزی بازشو
UP (Upgrade): کانتینر تقویتشده با افزایش استحکام
FR (Flat Rack) و PL (Platform): کانتینر فلت رک
(REFRIGERATOR) RF: کانتینر یخچالی
سایر اطلاعات روی کانتینرها
سایر اطلاعات روی کانتینر که به آنها علائم اجباری میگویند، تمام اطلاعات لازم برای حرکت کانتینرها را ارائه میدهند. اینها همچنین شامل هشدارهای بصری نیز هستند.
وزن ناخالص و خالص: وزن ناخالص حداکثر وزن یک کانتینر بارگیری شده را نشان میدهد، در حالی که وزن خالص نشاندهنده وزن کانتینر خالی است.
ظرفیت ترابری: این عدد که از تفریق وزن ناخالص و خالص به دست میآید، حداکثر وزنی است که میتوان در کانتینر بارگیری کرد.
ابعاد: این عدد حداکثر حجم محمولهای را که میتوان در کانتینر بارگیری کرد، نشان میدهد.
اخطار ارتفاع: ظروف بالاتر از 2.6 متر دارای هشدار ارتفاع هستند.
رهگیری محموله با شماره کانتینر در مکران
تا چند سال پیش، ردیابی کانتینر فرآیندی پیچیده بود. اما اکنون، به لطف سیستم ردیابی کانتینر مدرن، میتوانید به راحتی کانتینرهای خود را ردیابی کنید. اگرچه این کار از طریق شماره کانتینر انجام میشود، اما از طریق بارنامه و کد رهگیری نیز قابل انجام است. در وبسایت و اپلیکیشن مکران آریا دریا شما میتوانید با استفاده از کد رهگیری و شماره بارنامه از وضعیت محموله خود مطلع شوید.
تشکر از مقالات مفیدتون بسیار کاربردی بود 🙏🏻
خوشحالیم مقاله مفید بوده براتون