به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، ابوطالب گرایلو بندر امام را وسیع ترین منطقه اقتصادی بندری کشور با مساحت ۱۱ هزار هکتار معرفی کرد و گفت: تاکنون ۱۳۰۰ هکتار از این اراضی به باراندازها و قراردادهای سرمایه گذاری برای ساخت سیلوها و صنایع مرتبط با حمل و نقل اختصاص یافته است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر سرمایه گذاری برای تولید در بنادر افزود: در یکسال گذشته تاکنون، ارزش قراردادهای منعقد شده یا تفاهم نامه های مبادله شده در بندر امام خمینی (ره) به حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید. همچنین سازمان بنادر و دریانوردی نیز از محل اعتبارات خود، ۲۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت ها در این بندر سرمایه گذاری کرده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان به آغاز پروژه بزرگ ایجاد زیرساخت در اراضی توسعه ای موسوم به ۶۰۰ هکتاری در انتهای سال ۱۴۰۲ اشاره و خاطرنشان کرد: فاز دوم این پروژه در مرحله انعقاد قرارداد است و با تکمیل این زیرساخت ها، سرمایه گذاران به ایجاد صنایع مرتبط با حمل و نقل ترغیب خواهند شد که می تواند ۱۰ میلیون تن به ظرفیت بندر امام خمینی (ره) اضافه کند.
گرایلو با تاکید بر اهمیت شبکه ریلی بندرامام (ره) به عنوان یک بندر حیاتی از نظر پدافند غیرعامل اظهار کرد: خوشبختانه این بندر از ظرفیت بسیار خوبی برای اتصال به شبکه راه آهن سراسری برخوردار است. در یک سال گذشته به حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن حمل ریلی کالا از طریق این بندر دست یافتیم و امیدواریم در سال جاری بتوانیم سهم حمل و نقل ریلی را گسترش دهیم.
وی به اقدامات انجام شده در زمینه توسعه ریلی بندر اشاره کرد و گفت: در حوزه ایجاد پایانه مکانیزه غلات عملکرد خوبی داشته ایم و اولین پایانه مکانیزه غلات این بندر از سال ۱۴۰۲ وارد فاز بهره برداری شده است. بزرگترین پایانه ما، پایانه مکانیزه شماره ۲ است که امکان حمل یکسره و بارگیری مستقیم با واگن را فراهم می کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان با اشاره به سهم ۳۰ درصدی بندر امام خمینی (ره) در حمل و نقل دریایی کشور بیان کرد: هدف گذاری ما حفظ این سهم و تلاش برای افزایش آن است. علی رغم تحولات منطقه ای که ممکن است افزایش این سهم را دشوار کند، قطعاً می توانیم با همکاری راه آهن جمهوری اسلامی ایران، سهم مناسبی را در افزایش حمل ریلی در بنادر کشور ایفا کنیم.
گرایلو افزود: حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از این منطقه فعال است که بخشی از آن به باراندازها، سرمایه گذاری های صنعتی و ساخت سیلوها اختصاص یافته است.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر سرمایه گذاری در تولید، خاطرنشان کرد: اگرچه بندر امام مستقیماً در تولید نقش ندارد، اما به دلیل تامین مواد اولیه کارخانجات از طریق حمل ونقل دریایی، نقش کلیدی در زنجیره تولید ایفا می کند.
بلاگ خبری مکران آریا دریا