به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، حسین عباس نژاد اظهار کرد: یکی از مهم ترین راهبردهای سازمانی در ارائه خدمات بهتر و البته رعایت حقوق عامه و الزامات زیست محیطی ظرفیت سازی و ایجاد زیرساخت ها متناسب برای تسریع در امور بازرگانی و ترافیک بار در بزرگترین بندر تجاری کشور بوده است.
عباس نژاد ادامه داد: برهمین مبنا احداث سه طرح مهم ترمینال مکانیزه غلات، پایانه مواد معدنی و طرح تعمیرات اساسی پل های بندر شهید رجایی مورد توجه و براساس برنامه زمان بندی در حال اجرا است.
افزایش سرعت عملیات بندری با احداث نخستین ترمینال مکانیزه غلات
وی در تشریح ویژگی ها، اهداف و مزایای این طرح ها بیان کرد: عملیات اجرایی نخستین ترمینال مکانیزه غلات در استان هرمزگان به ظرفیت ۱۵۰ هزار تن بوده با یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندر شهید رجایی در حال ساخت است.
عباس نژاد با اشاره به ابلاغ سیاست های ۹ گانه توسعه دریامحور از سوی رهبرمعظم انقلاب و تاکید دولت سیزدهم در تحقق سیاست های کلان اقتصاد دریامحور، مساحت این ترمینال مکانیزه را ۶۶ هزار متر مربع اعلام کرد که با احداث آن زمینه اشتغال ٣٠٠ نفر در استان فراهم می شود.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی، پیشرفت فیزیکی این طرح را ۱۳ درصد اعلام کرد با احداث این ترمینال سطح استاندارد تخلیه و بارگیری، نگه داری غلات در بندر و همچنین سرعت عملیات بندری در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی افزایش خواهد یافت.
وی یادآور شد: ایجاد این ظرفیت سرمایه گذاری در بزرگ ترین بندر تجاری کشور، زمینه احداث ١٢عدد سیلوی بتنی نگهداری غلات به ظرفیت ١٥٠هزار تن و خرید ٢ دستگاه مکنده ریلی به ظرفیت ٦٠٠ تن بر ساعت و احداث ٣٦٠ متر نوار نقاله را نیز فراهم خواهد کرد.
پیشرفت ۴۰ درصدی طرح تعمیرات اساسی پل های بندر شهید رجایی
عباس نژاد در ادامه به طرح تعمیرات اساسی پل های بندر شهید رجایی با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی اشاره کرد و بیان داشت: طرح تعمیرات اساسی پنج دستگاه پل داخلی و جاده ای مجتمع بندری شهید رجایی با توجه به اینکه قدمتی بیش از ۴۰ سال دارند و همچنین تغییر آیین نامه های مرتبط با بارگذاری پل ها، تعمیرات اساسی آنها در دستور کار واحد مهندسی عمران اداره کل قرار گرفته است.
وی اعتبار کل این طرح را نیز بالغ بر چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال با هدف ارتقا توان عملیاتی بنادر از طریق افزایش نُرم های عملیاتی در بنادر استان هرمزگان از ۱۱ به ۱۴ درصد اعلام کرد.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان؛ عملیات اجرایی پنج دستگاه پل داخلی بزرگترین بندر تجاری ایران به صورت تیر پیش ساخته و مقاوم سازی و فندانسیون های قبلی با بهره گیری از توان داخلی و شرکت های دانش بنیان درحال انجام است.
عباس نژاد با بیان اینکه با نصب این سیستم می توان سالیان طولانی از این پل ها به صورت کاملا استاندارد بهره مند شد، پیش بینی کرد، تا مردادماه ۱۴۰۴ این طرح آماده و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
پایانه مکانیزه مواد فله معدنی؛ طرحی برای بهبود بهره وری حمل و نقل ریلی
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی اضافه کرد: طرح پایانه مکانیزه مواد فله معدنی در غرب بندر شهید رجایی نیز با حدود ۱۱ درصد پیشرفت فیزیکی با هدف سهولت در حمل و نقل مواد فله و کاهش هزینه های حمل و نقل این مواد در غرب این بندر در حال احداث است.
وی گفت: در این طرح، قطار با عبور از خطوط انشعاب و مانوری بندر شهید رجایی در پارکینگ مخصوص توقف کرده و عملیات تخلیه و بارگیری را به صورت کاملاً مکانیزه انجام می دهد.
عباس نژاد با بیان اینکه در حال حاضر مجموع ظرفیت حمل ریلی بندرعباس حدود چهار میلیون تن بوده که بهره برداری از این طرح آن را به ۲۰ میلیون تن افزایش خواهد داد، خاطرنشان کرد: انجام این طرح حدود ۳۵ درصد بهره وری کلی حمل ونقل ریلی را بهبود می بخشد.
یادآور می شود، در طرح جامع بندر شهید رجایی، در حوزه دریایی، احداث اسکله های نفتی و خدماتی جدید، توسعه کانال دسترسی و در بخش بندری نیز طرح هایی از جمله توسعه کریدورهای خطوط لوله نفتی، احداث سیلوی ترانزیت غلات با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، احداث ترمینال های سه کانتینری و احداث پایانه مکانیزه کالا و توسعه فاز یک اراضی لجستیک صنعتی بندری تعریف شده است.
بندر شهید رجایی بزرگترین به عنوان بزرگترین بندر تجاری و پیشرفته ترین بندر کانتینری ایران در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.
بلاگ خبری مکران آریا دریا