به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، قاسم عسکری نسب اظهارکرد: بندر چابهار موقعیت مناسبی برای حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ(حمل و نقل دریایی) کالا دارد و ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار که پس از افتتاح فاز نخست به هشت و نیم میلیون تن رسیده پذیرای کشتی های ۱۰۰ هزار تنی است.
وی به مزیت های بندر چابهار اشاره کرد و افزود: زیرساخت های کنونی و پسکرانه ای در حال توسعه بندر چابهار نگاه جدید شرکت های کشتیرانی منطقه و جهان را برای رسیدن به بازارهای کشورهای CIS (کشورهای آسیای میانه) و افغانستان از تمرکز بر خلیج فارس خارج و به دریای عمان و بین بنادر چابهار، صحار و گوادر معطوف می کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: اجرا و تکمیل راه آهن چابهار- زاهدان – سرخس، خط لوله گاز ایرانشهر- چابهار، پتروشیمی توسعه نگین مَکُران، ایجاد صنایع فولاد، ساخت فرودگاه بین المللی چابهار و همچنین توسعه بنادر کشورهای همسایه از جمله عمان (بندر صحار) و پاکستان (گوادر) می تواند نقش مهمی برای جذب سرمایه گذاران داخلی وخارجی وتوسعه تجارت و ترانزیت داشته باشند.
وی بیان کرد: در همین راستا حرکت به سمت آسان تر کردن قوانین مناطق ویژه اقتصادی در بنادر شهید بهشتی و کلانتری به منظور تسهیل سرمایه گذاری و ارائه خدمات بندری ارزان و سریع و سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه ترمینال مواد معدنی، مخازن نگهداری مواد پتروشیمی و نفتی و ساخت اسکله های اختصاصی نفتی علاوه بر فراهم کردن زمینه رسیدن به افق های برتر منطقه ای، تعیین کننده نقش کلیدی بندر چابهار به عنوان موتور مولد توسعه سواحل مکران و محور شرق کشور و دروازه طلایی ترانزیتی به کشورهای CIS و افغانستان است.
عسکری نسب بیان کرد: چابهار فاصله نزدیکی با افغانستان محصور در خشکی دارد و این کشور را می تواند به آب های اقیانوسی متصل و انواع کالاهای آن (معادن، محصولات کشاورزی و خشکبار) را به دنیا صادر کند.
وی افزود: بزودی این منطقه راهبردی به قطب اقتصاد و تجارت تبدیل خواهد شد و شاهد اشتغال و توسعه خواهیم بود.
بندر چابهار فاقد محدودیت برای توسعه
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار محدودیتی برای توسعه ندارد و یک بندر مطمئن در حوزه ترانزیت، صادرات، واردات و ترانشیپ به کشورهای همجوار ایران است.
وی ادامه داد: بندر چابهار ظرفیت خوبی برای بانکرینگ (سوخت رسانی به کشتی عبوری) دارد و در این زمینه مطالعات لازم از سوی سازمان بنادر و دریانوردی انجام شده است.
عسکری نسب تصریح کرد: در صورت ترانزیت و ترانشیپ کالا در بندر چابهار با بندر صحار عمان یک مرحله عملیات تخلیه و بارگیری کمتر از سایر بنادر است.
وی با اشاره به اینکه چابهار در منطقه بهترین بندر برای ترانشیپ کالا به کشورهای خلیج فارس است، افزود: هزینه تخلیه کالا در بندر شهیدبهشتی یک هزار دلار به ازای هر کانتینر ارزانتر از بنادر همجوار داخلی و خارجی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: ۲ میلیارد تن مواد معدنی و سنگ های قیمتی در افغانستان می تواند از طریق چابهار به دنیا حمل شود.
به گفته وی؛ بندر چابهار با قرار گرفتن در شمال اقیانوس هند و شرقی ترین نقطه سواحل کشور موسوم به سواحل مَکُران از نظر جایگاه حمل و نقل چند وجهی بین المللی در مسیر ۲ کریدور شمال-جنوب و شرقی – غربی واقع است و دروازه طلایی ترانزیت به کشورهای cis (کشورهای آسیای میانه) و افغانستان به حساب می آید.
عسکری نسب تصریح کرد: در فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار ۱۵ میلیون مترمکعب لایروبی، ۲۰۳ هکتار استحصال اراضی جدید، هزار و ۶۵۰ طول موج شکن و ساخت یک هزار و ۷۰۰ متر اسکله انجام شده و عمق حوضچه آن نیز منفی ۱۶.۵ متر است.
شهرستان چابهار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند، از شرق به دشتیاری و کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) آبهای آزاد اقیانوس هند و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مکران بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان قرار دارد.