طرح احداث پل خلیج فارس که بعدها به شبکه جامع ارتباطی توسعه یافت، حلقه ارتباطی مسیرهای دریایی منطقه به شبکه ریلی و جاده ای کشور است که در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در جهت تسریع در روند احداث آن انجام شده است.
استفاده از سرمایه گذاری خارجی و مشارکت در احداث این پل مهم نیز همواره مطرح شده و امروز نیز این مساله در نشست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با شو وی، سرکنسول جمهوری خلق چین در بندرعباس مورد پیگیری قرار گرفت.
در دیدار شو وی، سرکنسول جمهوری خلق چین در بندرعباس و عادل پیغامی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، حوزه های همکاری اقتصادی مشترک میان این منطقه آزاد و جمهوری خلق چین مورد بررسی قرار گرفت.
پیگیری پروژه مشارکت با شرکت چینی پلی چانگدا در ساخت پل خلیج فارس به عنوان بخشی از طرح شبکه جامع ارتباطی خلیج فارس از موضوعاتی بود که در دیدار عادل پیغامی و شو وی مطرح شد
گسترش همکاری سازمان منطقه آزاد قشم با پلت فرم همکاری های چند منظوره اقتصادی و تجاری کشورهای عضو پیمان شانگهای شامل نحوه تحرک، مشارکت و همکاری کنسولگری در اجرایی شدن تفاهماتی که سال گذشته به عمل آمده، نیز از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
سرکنسول جمهوری خلق چین در بندر عباس نیز در این جلسه از پیگیری های صورت گرفته جهت رفع مشکل تمدید اقامت و اشتغال اتباع چینی در منطقه آزاد قشم تقدیر کرد و ابراز امیدواری نمود هرچه سریعتر سرمایه گذاری مشترک پیش بینی شده در حوزه های نفتی اجرایی شود.
همچنین در دیدار جداگانه ای سرکنسول با عضو هیئت مدیره سازمان و مدیران اقتصادی سازمان منطقه آزاد قشم (حوزه نفت و انرژی، شیلات، گمرک، سرمایه گذاری و صنعت) موضوعات دیگری نظیر تعهد سپاری ارزی و نحوه رفع تعهد شرکت های تولیدکننده چینی در منطقه آزاد قشم، مقررات گمرکی منطقه آزاد بخصوص در حوزه های بندری و صادرات مجدد، زیرساخت لجستیک در بندر کاوه و فرودگاه قشم، به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
پل خلیج فارس 700 میلیون دلاری با پول نفت و مشارکت چینی ها ساخته می شود
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با اشاره به برآورد 700 میلیون دلاری برای ساخت پل خلیج فارس گفت: این پل با مشارکت چینی ها و تامین بخشی از منابع مالی با تهاتر نفت ساخته می شود.
حجت الله عبدالملکی بهمن ماه پارسال در حاشیه برگزاری همایش اقتصاد دریامحور ایران درخصوص آخرین وضعیت ساخت پل خلیج فارس اظهار کرد: تمام مطالعات پل خلیج فارس انجام شده و به دنبال تامین منابع مالی آن هستیم.
وی ادامه داد: بخشی از منابع مالی توسط منطقه آزاد قشم تامین می شود بخشی از آن نیز با توجه به دستور رئیس جمهور از طریق لایحه بودجه و قسمتی نیز از طریق تهاتر نفت تامین خواهد شد.
عبدالملکی با بیان اینکه تلاش می کنیم پل خلیج فارس طی سه سال آینده به بهره برداری برسد از مذاکره با پیمانکاران چینی خبر داد و افزود: تعدادی از این پیمانکاران برای تامین مالی این پروژه اعلام آمادگی کردند ضمن اینکه در گفتگو با معاون اول رئیس جمهور نیز پیشنهاد دادیم پل خلیج فارس به عنوان پروژ های خط اعتباری ایران و چین در نظر گرفته شود که وی اعلام کرد این موضوع قابل بررسی است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با تاکید بر اینکه پل خلیج فارس باید اجرایی شود تصریح کرد: هر کسی به این پروژه تشکیک وارد کند به نظرم یا منافع ملی را نمی شناسند یا نیت دیگری دارد.
وی بیان کرد: با ساخت پل خلیج فارس بعضی از بنادر جنوبی حاشیه خلیج فارس از رونق خواهند افتاد. بنابراین باید مراقب باشیم در ساخت این پروژه کارشکنی نشود.
عبدالملکی با بیان اینکه قرارگاه خاتم در پروژه حضور دارد درخصوص برآورد هزینه ساخت این پروژه گفت : بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود 700 میلیون دلار برای کل طرح با تکمیل بندر، ریل و بزرگراه نیاز است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد ساخت پل خلیج فارس منافع بلندمدت زیادی برای ایران دارد گفت: پیشرفت فیزیکی این پروژه در حال حاضر 18 درصد است که به کندی پیش می رود.
بلاگ خبری مکران آریا دریا