مسعود پلمه در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی سازمان بنادر و دریانوردی، درباره اهمیت و ضرورت ارتقاء ایمنی و استانداردسازی عملیات بندری برای شرکتهای دریایی و بندری داخلی و بینالمللی، اظهار داشت: به طور قطع استانداردسازی پایه و اساس هر فعالیت است و در این راستا باید توجه جدی به بومیسازی استانداردهای بینالمللی در ایران داشته باشیم.
وی ادامه داد: به دلیل شرایط تحریمی و عدم ارتباط با بازیگران اصلی حوزه بندری و دریایی دنیا، شرایط کارکردی حمل و نقل دریایی در کشور، ایرانیزه شده است هرچند تمام تلاش خود را به کار بستهایم تا بتوانیم رویکردهای بینالمللی را حفظ کنیم.
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران با اشاره به اینکه اگر بازیگران اصلی در بنادر کشور حضور نداشته باشند، توانمندی و قابلیت حداکثری برای دستیابی شرایط رو به رشد و بهره وری بالا را نخواهیم داشت، عنوان کرد: باید توجه کنیم ارتقاء علمی نیروی انسانی به ویژه در بخش مدیران، پاشنه آشیل به شمار میرود.
به گفته پلمه، باید شرایط آموزشی تغییر کند و آموزشهای موجود مدرک محور نباشد بلکه با در نظر گرفتن افق و نگاه بینالمللی در راستای توانمندسازی افراد برای اجرای عملیاتی آموزشها، پیش رفت.
وی با بیان اینکه آموزش و استاندارد دو بال توسعه هستند و هر دو باید مدنظر قرار گیرند، اظهار داشت: وضعیت ارتقاء ایمنی و استانداردسازی عملیات بندری با توجه به شرایط عملیاتی حاکم بر بنادر، بسیار مطلوب است و خوشبختانه سازمان بنادر در میان سازمانهای فنی حاکمیتی، دارای نگاه رو به جلو و هدفگذاری قابل تحقق است و در این حوزه میتوان عنوان کرد که گوی سبقت را از سایرین ربوده است.
ضرورت واگذاری بخشی از امور به بخش خصوصی
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در خصوص اقدامات مدنظر برای رسیدن به اهداف تبیین شده در حوزه ارتقاء ایمنی و استانداردسازی بنادر، گفت: تفویض اختیار بخشی از امور دریایی وبندری به بخش خصوصی مسئله بسیار مهمی است و در این راستا بخش خصوصی باید توانمندی لازم را برای اجرا داشته و در عین حال پاسخگو باشد.
پلمه خاطر نشان کرد: زمانی که قابلیت رقابت صحیح را در بازار به وجود آوریم، ذینفعان برای کسب سهم بیشتر از بازار نیازمند ارتقای توانمندیهای کمی و کیفی هستند و به طور قطع یکی از پارامترهای مورد نیاز، توجه به مقوله ایمنی، امنیت و استاندارسازی محیط کسبوکار است.