به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بنادرودریانوردی، علیرضا چشمجهان، کارشناس بندری و دریایی، در خصوص آخرین تحولات نقشه زنجیره تامین منطقهای، فرامنطقهای و حهانی، تحلیل کرد: بنادر ترانزیتی و ترانشیبی با خدمات کارآمد در جایی قرار میگیرند که ایمنتر باشد.
به گفته چشمجهان، در ساختار بنادر فعال و پیشرفته در کنار داشتن پسکرانههای بندری مناسب، تجهیزات پیشرفته و عمق آب(آبخور) مطلوب بندری، پارامتر ضریب اتصال به خطوط لاینر نیز بسیار تعیین کننده است.
همچنین هاشمی؛ کارشناس کنوانسیونهای بندری سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی دغدغه بسیار بالایی در حوزه ایمنی بنادر دارد، گفت: طی سالیان گذشته تلاشهای بسیاری صورت گرفته است، اما برای اینکه جریان مستمری در بخش ایمنی داشته باشیم، نیازمند وجود ساختار منسجم هستیم.
وی ادامه داد: بندر جایی است که اپراتورها، خطوط، کالاها و…حضور دارند و باید بدانیم که در مقوله کالاهای خطرناک با وضعیت قابل تاملی مواجه هستیم و اظهار کالا در این حوزه باید به صورت جدی مدنظر قرار گیرد.
این کارشناس کنوانسیونهای بندری سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه نیازمند نظارت دقیق هستیم، گفت: همچنین باید شاهد کمک و اطلاع رسانی از سوی فعالان حوزه دریایی و بندری باشیم.
هاشمی با تاکید بر آمادگی برای تدوین قوانین و نظارت بر حمل ایمن کالاهای خطرناک، گفت: همکاری با سازمان بنادر جهت اجرای الزامات ایمنی باید در بخشهای مختلف مدنظر قرار گیرد.
علیرضا آذرباد رئیس اداره امور بندری سازمان بنادر خصوص “نظام نظارت بر ترمینال اپراتورهای بندری” با اشاره به اهمیت نطام نظارت، کنترل و ارزیابی عملکرد پایانههای بندری و پیش بینی رشد تجارت دریایی و کانتینری در سنوات آینده، از ضرورت فراهم آوری تجهیزات پیشرفته برای تخلیه و بارگیری نسل جدید کشتیهای کانتینری خبر داد.
این کارشناس امور بندری با اشاره به افزایش عملیات کانتینری درجهان در سال ۲۰۲۱ و استفاده از ظرفیت کامل شناورهای کانتینری گفت: در بنادر ایران بر اساس اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی از سال ۱۳۸۲، ۲۶ پایانه عملیاتی به بخشهای خصوصی واگذار شد.
وی با طرح این پرسش که آیا معیارهای درستی در جهت سنجش عملکرد اپراتورها وجود دارد، در باره ویژگی های یک سامانه نظارت کنترل و ارزیابی عملکرد پایانههای بندری، بر امکان نظارت مستمر میدانی و امکان ارزیابی عملکرد ناظرین میدانی قراردادها تاکید کرد.
آذرپاد با اشاره به ضرورت” بازنگری ماده مربوط به نظارت بر قراردادها” و” آموزش ناظرین میدانی و نظارت و ارزیابی عملکرد آنها” به تبیین معیارهای مرتبط با بهرهبردای عملیاتی از پایانهها و معیارهای مرتبط با بهداشت ایمنی و محیط زیست پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: از سال آینده نظارت بر ترمینال اپراتورها با تاکید بیشتر بر شاخصهای ایمنی انجام خواهد شد و بحث خودارزیابی شرکتها بسیار مهم خواهد بود.
وی افزود: باید سطح نظارت را ارتقا بدهیم و از سطح پایین نظارت عبور کنیم.
همچنین در این مراسم حسین مهرابی، رئیس اداره کارگزاران دریایی و بندری، خصوص بازنگری در آییننامه شرکتهاهای کارگزاری ترابری دریایی و توسعه فضای کسب و کار در بنادر با تاکید بر بنادر ایمن گفت: سیر تحول فضای کسب و کار در بنادر ایران از سال ۱۳۶۵ شروع و تا سال ۱۴۰۱ ادامه یافت.
وی با اشاره به ویژگیهای بنادر نسل اول، نسل دوم و نسل سوم و نیم نگاهی به بنادر نسل چهارم، گفت: برای توسعه فعالیت تخصصی بندری و دریایی در سازمان بنادر و دریانوردی، اقداماتی چون تسهیل سرمایهگذاری؛ شناسایی فعالیت های جدید در زنجیره لجستیک و تسهیل شرایط ایجاد شعبه یا نمایندگی شرکتهای خارجی صورت گرفت.
وی با اشاره به شفافسازی و اصلاح فرآیندها به عنوان یکی از اقدامات صورت گرفته، از توسعه دامنه فعالیت شرکتهای بندری و دریایی خبر داد.
وی با اشاره به بخش دیگری از بازنگری آییننامه شرکتهای کارگزاری ترابری دریایی بر ” انطباق شرکتهای فعال با شرایط و ضوابط آییننامه جدید”؛ ” تامین تجهیزات جدید سختافزاری و نرمافزاری برای شروع فعالیت” و” ارائه گواهینامه آموزشی کارکنان عملیاتی در حین فعالیت” به عنوان اهم انتظارت سازمان بنادر تاکید کرد.
مهرابی با اشاره به برنامههای سازمان بنادر در خصوص توسعه اشتغالزایی گفت: در حال حاضر ۶۴۹ شرکت دارای مجوز در حوزههای بندر و دریا در بنادر بازرگانی کشور فعال هستند.
حسن آشتیانی، مسئول واجد لجستیک بندری سازمان بنادرودریانوردی درباره آموزش لجستیک بندری( STCP) آن را پروژه بسیار مهم برای ارتقای سطح علمی و توازن تخصصی شرکتهای کارگزاری برشمرد و از طراحی و تدوین استانداردهای آموزشی و تدوین فرایندهای آموزشی لجستیک بندری خبر داد.
ابن کارشناس بندری با اشاره به صدور بیش از ۱۴۵۰ گواهینامه شایستگی و مهارت نزدیک به ۴۰۰ گواهی آییننامه اپراتوری تجهیزات بندری، گفت: در راستای استانداردسازی آزمونهای اپراتوری، با توجه به بحث جان افراد، تمرکز روی شرکتهای اپراتوری بیشتر میشود.
وی افزود: عدم آموزش کافی در زمینه تجهیزات، مشکلاتی را در حوزهHSE، ایمنی و نیز خسارات وارده به تجهیزات ذیقیمت و همچنین ابنیهها و کشتیها ایجاد خواهد کرد.
آشتیانی همچنین از بازنگری در فرایند اخذ گواهینامه های مهارت اپراتورهای تجهیزات بندری خبر داد و برگزاری آزمونهای دورههای لجستیک بندری به شکل متمرکز در کل کشور خبر داد.