فناوری دیگر تنها در خشکی حضور ندارد؛ دریاها نیز شاهد تحولات بزرگ فناورانه هستند. از کشتی های هوشمند و خودران گرفته تا مواد پیشرفته و داده های کلان، صنعت دریایی در حال تجربه ی انقلابی فناورانه است که نه تنها بهره وری را افزایش داده، بلکه آسیب های زیست محیطی را نیز کاهش می دهد.
تین نیوز |
فناوری دیگر تنها در خشکی حضور ندارد؛ دریاها نیز شاهد تحولات بزرگ فناورانه هستند. از کشتی های هوشمند و خودران گرفته تا مواد پیشرفته و داده های کلان، صنعت دریایی در حال تجربه ی انقلابی فناورانه است که نه تنها بهره وری را افزایش داده، بلکه آسیب های زیست محیطی را نیز کاهش می دهد.
به گزارش تین نیوز، پیشرفت فناوری درحوزه دریایی و کشتیرانی به ویژه با دیجیتال شدن نوآوری های جدید، توانسته این صنعت را ازحالت سنتی خارج کند و اکنون بیش از 50 هزار کشتی با کمک این فناوری های دیجیتال در دریاها و اقیانوس ها درحال حرکت هستند.
در ادامه با هشت فناوری برتری که آینده ی صنعت حمل ونقل دریایی را شکل می دهند آشنا می شویم:
هوش مصنوعی
صنعت کشتیرانی دریایی در سطح جهان بسیار گسترده عمل می کند و استفاده از فناوری هوش مصنوعی به این فرآیند کمک زیادی کرده و آن را آسان تر کرده است. این فناوری با ادغام حمل ونقل و فناوری ارتباطات، مدلی تجاری را در صنعت دریایی ایجاد کرده است.
در آن با استفاده از الگوریتم های جدید، می توان خطرات امنیتی را برای سفرهای طولانی دریایی و نیز هزینه عملیات ها را کاهش داد. همچنین هوش مصنوعی به بخش دریایی کمک می کند که طبق مقررات زیست محیطی و سیاست ها، به شکل دقیق تری عمل کند.
هوش مصنوعی قادر است وظایف تکراری را حذف کرده و تصمیم گیری ها را هوشمندانه تر کند. این فناوری در بهینه سازی مسیرها، ایمنی، خودکارسازی عملیات و توزیع محموله ها نقش کلیدی دارد. پیش بینی شده تا سال ۲۰۳۰، حدود ۹۰٪ کشتی های جدید از هوش مصنوعی بهره مند خواهند شد.
دستگاه های زیردریایی های کنترل از راه دور
این دستگاه ها با فناوری های کنترل از راه دوری که روی آنها نصب شده اکتشاف مناطق زیرآب را که برای انسان امن نیست، امکان پذیر می کند. تهدیدهای امنیتی بندری در دنیا همچنان وجود دارند و چنین دستگاه هایی می توانند تهدیدات صنعت دریایی را از سر راه بردارند. این دستگاه های زیردریایی توسط فدرال آمریکا، سازمان های دولتی، محلی و خصوصی مورد استفاده قرار می گیرند که امنیت و ایمنی را برای کشتی ها، بنادر و بندرگاه ها به ارمغان می آورند. آموزش استفاده از آنها طی چندساعت امکان پذیر است و به وسیله یک یا دو نفر هدایت می شوند. این دستگاه را همچنین می توان روی یک قایق کوچک یا در کنار اسکله نصب کرد.
فناوری حسگرها
اتصال تمام تجهیزات کشتی به حسگرها به مهندسان دریایی اجازه می دهد به صورت لحظه ای عملکرد دستگاه ها را زیر نظر داشته و به موقع برای نگهداری اقدام کنند. ترکیب حسگرها با یادگیری ماشین، امکان پیش بینی خرابی ها و ارسال هشدارهای دقیق را فراهم می سازد.
رباتیک و امنیت سایبری
ربات های صنعتی هم اکنون در بازرسی، اطفای حریق و حتی ناوبری نقش دارند. هواپیماهای بدون سرنشین نیز برای عملیات امداد، بازرسی و ارسال کالا به کشتی ها مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به وابستگی بیشتر کشتی ها به کنترل از راه دور، امنیت سایبری اهمیت بالایی یافته است تا از داده ها و عملیات حساس محافظت شود.
داده های کلان و اینترنت اشیاء
فناوری های مبتنی بر سیستم ابری، رباتیک، حسگرها و دیگر شبکه های بی سیم با اینترنت اشیاء به خوبی قابل استفاده هستند. در این فناوری، داده های ابری و GPS به کار می رود تا بهترین هدف به دست آید.
تحلیل داده های بزرگ به کشتی ها کمک می کند تا عملکرد موتورها، وضعیت آب وهوا و مسیرهای حمل ونقل را بهینه کنند.
اینترنت اشیاء نیز با اتصال تمامی دستگاه ها به هم، کنترل از راه دور را ساده تر کرده و به بهبود تصمیم گیری کمک می کند. همچنین نگهداری کشتی ها، بررسی سلامت کشتی ها در اسکله، اسکن و شناسایی مناطق ناایمن و کاهش تصادفات از جمله کارکردهای اینترنت اشیاء در صنعت دریایی است.
واقعیت افزوده
فناوری واقعیت افزوده اکنون به بخشی از آموزش دریانوردی تبدیل شده است و کمک می کند تا دانشجویان و کارکنان، شرایط واقعی دریا را در شبیه ساز تجربه کنند. همچنین در طراحی، بازرسی و نگهداری کشتی ها نیز به صورت عملیاتی مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد پیشرفته و چاپ سه بعدی
ساخت کشتی ها با مواد نوینی چون پلاستیک های تقویت شده با الیاف، ضمن افزایش دوام، آسیب زیست محیطی را کاهش می دهد. همچنین چاپگرهای سه بعدی، امکان تولید قطعات یدکی در محل را فراهم کرده اند.
کشتی های اتوماتیک و خودران سازی کشتی ها
سیستم های خودران در دریا، مشابه خودروهای خودران در خشکی، بدون نیاز به دخالت انسانی کشتی را هدایت می کنند. با استفاده از اطلاعات مسیر به صورت آنی، واکنش سریع در مواجهه با خطرات دریایی امکان پذیر شده است.
به گزارش deeptrekker، یکی دیگر از فناوری هایی که می تواند تا سال های آینده صنعت دریایی را متحول کند، استفاده از کشتی های اتوماتیک است. کشتی های خودرانی که هیچ نیروی انسانی برای هدایت آن مورد نیاز نیست، به زودی به واقعیت تبدیل خواهد شد. بزرگ ترین مزیت استفاده از کشتی های اتوماتیک، کاهش خطاهای انسانی است که می تواند امنیت سفرها و حمل ونقل های دریایی را تا حد قابل ملاحظه ای افزایش دهد. این سیستم ها به طور گسترده ای می تواند صادرات و واردات از طریق حمل ونقل دریایی را متحول کند.
سیستم های پیشرانه ی جدید کشتی ها
پیشرانه هایی با انرژی بادی، خورشیدی و حتی هسته ای، نه تنها کنترل بیشتری روی کشتی فراهم می کنند، بلکه فاقد انتشار کربن هستند. فناوری های هوشمند در کنترل این سیستم ها باعث افزایش دقت و بهره وری آن ها شده اند.
بلاگ خبری مکران آریا دریا