در هفتمین نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته، مدل ملی سرآمدی مدیریت ناوگان هوشمند برای نخستین بار در کشور و با هدف بهبود مستمر کارایی و اثربخشی مدیریت ناوگان با حضور جمعی از عوامل اجرایی، معرفی شد.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، همزمان با برگزاری هفتمین نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته در تهران، مدل ملی سرآمدی مدیریت ناوگان هوشمند نیز با حضور شهاب خدامرادی، رئیس گروه هوشمندسازی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ مجید مصدق و زکریا سلطانی از کمیته اجرایی این ارزیابی، در غرفه معاونت ریاست جمهوری بهطور رسمی معرفی شد.
مرکز ارزیابی ملی سرآمدی مدیریت ناوگان هوشمند با همراهی سازمانهایی همچون پلیس راهور، ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان حملونقل و فضایی و همچنین همراهی دانشگاهها و مراکز علمی مانند دانشگاه علم و صنعت، شهید بهشتی، تربیت مدرس و…، یک مدل سرآمدی را برای بهبود مستمر کارایی و اثربخشی مدیریت ناوگان شرکتها طرحریزی کرده تا بتواند فرهنگ حاکمیت و مدیریت موثر ناوگان حملونقل در سازمانهای کشور را گسترش دهد.
راهبری موثر ناوگان حملونقل، نقش بهسزایی در دستیابی سازمان به اهداف استراتژیک خود دارد. مدیریت کارآمد و نتایج حاصل از آن، در شاخصهای سودآوری، کاهش هزینهها، رضایت مشتریان، کارکنان و سایر ذیاثران، بهبود چرخه عملیات، افزایش سطح ایمنی و سلامت کارکنان، نقش بهسزایی ایفا میکند.
طبیعی است که دستیابی به دستاوردهای ذکر شده، مستلزم وجود نظامی جامع و بالغ در حوزه حملونقل در سازمان است تا حاکمیت موثری در همه ابعاد راهبری، ساختاری، استراتژیک، فرآیندی و تکنولوژیک بهصورت جامع و همپیوند اعمال کند.
سازمانها و شرکتهای فعال در حوزه حملونقل و همچنین شرکتهای دارای واحد لجستیک و مدیریت ناوگان میتوانند در این ارزیابی شرکت کنند، از جنبههای مختلفی بررسی شوند و از ارزشها و مزیتهای این ارزیابی، بهرهمند شوند.
دریافت گزارش جامع و غنی از چالشها و ارائه راهکارهای پیشنهادی برای بهبود آنها، افزایش اثربخشی مزیتهای رقابتی سازمان شرکتکننده، کمک به بهبود مستمر کارایی و کیفیت مدیریت ناوگان خودرویی، ایجاد انگیزه لازم در کارکنان سازمان برای گام نهادن در مسیر تعالی حملونقل، بهبود دائمی بهرهوری فرآیندهای سازمانی و دستیابی به اهداف و KPIهای تعریف شده، برجسته کردن اهمیت مدیریت اثربخش ناوگان و ایجاد شیوه تفکر همسان و مشترک، پایهگذاری نظام مدیریتی اثربخش و توجه به سلامت و ایمنی ذینفعان اکوسیستم حملونقل، ایفای نقش موثر در اجرای مسئولیت اجتماعی سازمان شرکتکننده در ارزیابی سرآمدی و…، ازجمله مزیتها و ارزشهایی است که با گام نهادن در مسیر ارزیابی، میتوانند از آنها بهرهمند شوند.
ازآنجاییکه رویکرد مدل ملی سرآمدی مدیریت ناوگان هوشمند کشور بر مبنای بهبود مستمر است، برای پیشبرد عملی این فلسفه مدیریتی در سازمانها، از منطق RADAR استفاده میشود. این منطق که بر پایه چرخه معروف دمینگ PDCA شکل گرفته است، سازمانها را در فرآیند مداوم بهبود قرار داده و فرهنگ سازمانی را با الزامات تعالی، همسو و هماهنگ میکند. بعد از فرآیند ارزیابی، سازمانهای شرکتکننده مطابق با مدل مذکور، در ۳ سطح ردهبندی شده و جوایزی را نیز دریافت خواهند کرد.
در نهایت، پس از اجرای ارزیابی و دریافت گزارش جامع از وضعیت موجود مشارکتکننده، سازمان باید میزان دستیابی به نتایجی که در ابتدا هدفگذاری کرده است را ارزیابی کند و بر مبنای آن اقدام اصلاحی، پیشگیرانه یا بهبودی بعدی را انجام دهد.
در این گام، دانش سازمانی ناشی از اجرای رویکرد نیز تدوین و بهاشتراک گذاشته میشود. نتیجه ارزیابی و بازنگری میتواند سبب هدفگذاری مجدد برای دوره بعدی، بهبود رویکرد مورد استفاده یا بهینهسازی روش جاریسازی باشد. در انتها نیز پس از اطمینان از دستیابی به نتایج مورد انتظار، اهداف و دستاوردهای جدیدی تعیین و برای رسیدن به آنها برنامهریزی خواهد شد.