البته سیستم جایگزین دیگری نیز برای جی پی اس وجود دارد که می توان از گلوناس روسی نام برد که دقت بیشتری را نسبت به جی پی اس دارد و بهتر است هرچه سریعتر مسئولان سازمان بنادر و دولت به این سمت سوق یابند که از این سیستم نیز در کشتی ها و برج های کنترل خود استفاده نماید.
تین نیوز |
یک کاپیتان کشتی قطع شدن فرکانس جی پی اس را تهدیدی علیه امنیت کشتیرانی ذکر کرد.
به گزارش تین نیوز، مسلم فریبرز در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: جی پی اس و مختصات دریافتی از ماهواره های جی پی اس اصلی ترین راهکار دریانوردان برای تعیین مختصات جغرافیایی در دریا است و بدون داشتن این ابزار کاربردی باید چندین دهه به عقب بازگشته و مانند دریانوردان قدیم از با استفاده از تجربه و ناوبری نجومی و یا استفاده از رادار مختصات خود را به دست آورد که قطعا به هیچ عنوان قابل قیاس با دقت جی پی اس نخواهد بود.
وی اظهار کرد: هیچ دستگاهی نیز دارای خطای صفر نبوده و جی پی اس نیز از این قائده مستثنی نیست و دارای خطاهای متعددی است که تمامی خطاها غیر عمدی بوده اما خطایی که عمدا می تواند توسط ایالات متحده آمریکا اعمال شود خطای Selective Availability یا در دسترس بودن انتخابی است.
کاپیتان فریبرز در مورد نقش کشور ایالات متحده آمریکا در ایجاد این خطا گفت: پروژه جی پی اس در سال ۱۹۷۳ و توسط ایالات متحده آمریکا برای غلبه بر محدودیت های سامانه های موقعیت یابی پیشین، آغاز شد.
وی افزود: وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا سامانه ای را توسعه داد که به شکل پیش فرض ۲۴ ماهواره را به کار می برد و طراحی و توسعه و پشتیبانی این سامانه بر عهده وزارت دفاع ایالات متحده است.
این دریانورد ادامه داد: پس مدیریت این سامانه حیاتی در دست آمریکا می باشد و این کشور نیز خطاهای عمدی و متغیر زمان تا 100 متر (328 فوت) را به سیگنال های ناوبری در دسترس عموم اضافه می کرد و هدفش این بود که دشمن از استفاده از گیرنده های جی پی اس غیرنظامی برای هدایت سلاح های دقیق خودداری کند.
این کاپیتان کشتی خاطرنشان کرد: اخیرا و به کرات و برابر مشاهده عینی و اظهار سایر دریانوردان فرکانس دریافتی از ماهواره های جی پی اس به خصوص در منطقه بندرعباس دچار اخلال گردیده و مشخص نیست علت این موضوع داخلی یا خارجی است لیکن به شدت ناوبری و سلامت دریانوردی را دچار بحران کرده است.
وی تاکید کرد: این خطا و قطع شدن فرکانس جی پی اس عملا کشتی ها را در معرض خطرات جبران ناپذیری قرار می دهد و تهدید جدی علیه صنعت کشتیرانی است و علت قطع شدن فرکانس جی پی اس برای دریانوردان در هاله ای از ابهام قرار دارد و این سوال جدی مطرح است که این قطعی ناشی از پارازیت داخلی است یا ناشی از تحریم های ایالت متحده آمریکاست.
فریبرز گفت: البته سیستم جایگزین دیگری نیز برای جی پی اس وجود دارد که می توان از گلوناس روسی نام برد که دقت بیشتری را نسبت به جی پی اس دارد و بهتر است هرچه سریعتر مسئولان سازمان بنادر و دولت به این سمت سوق یابند که از این سیستم نیز در کشتی ها و برج های کنترل خود استفاده نماید.
بلاگ خبری مکران آریا دریا