به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل از خبرگزاری رویترز؛ تجارت بین دو اقتصاد بزرگ جهان از زمانیکه ترامپ ۱۴۵ درصد تعرفه بر کالاهای ساخت چین وضع کرد، کاهش یافته است، اقدامی که باعث شد چین نیز ۱۲۵ درصد عوارض بر محصولات ساخت ایالات متحده وضع کند.
بر اساس این گزارش یک کارگزار لجستیک و حملونقل کالا در چین گفت: تعرفههای ایالات متحده که تقریباً ۸۰ درصد کالاهای ارسالی از چین به ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد، باعث شده است که حملونقل دریایی از چین به ایالات متحده در ماه آوریل ۶۰ درصد کاهش یابد. در این ارتباط مشتریان اپراتور لجستیک هاپاگ لوید نیز ماه گذشته ۳۰ درصد از فعالیت حملونقلی خود از چین را لغو کردند.
به گفتۀ دو مدیر اجرایی شرکت صادر کنندۀ مستقر در چین که از افشای نام خودداری کردند از اواخر آوریل بازرگانان چینی خرید ظرفیت حملونقل را افزایش دادهاند که ممکن است تا پایان ماه مه این میزان ظرفیت به حد اشباع برسد.
از سوی دیگر چهار صادرکننده مستقر در چین، که برخی از آنها به خردهفروشان بزرگ آمریکایی خدمات ارائه میدهند، به رویترز گفتند در حال آماده شدن برای از سرگیری حملونقل کالا به آمریکا در هفتههای آینده هستند، تحولی که قبلاً گزارش نشده بود.
با توجه به اینکه ایالات متحده و چین از اواخر آوریل لحن آشتیجویانهای در تجارت اتخاذ کردهاند و مقامات قرار است مذاکرات تجاری را روز شنبه در ژنو آغاز کنند، صادرکنندگان امیدوارند که دو کشور به زودی به سمت کاهش تعرفهها حرکت کنند.
صادر کنندگان در تازهترین نشانههای کاهش احتمالی نرخها، به سخنان اخیر ترامپ اشاره میکنند که گفته است کاهش نرخ ۱۴۵ درصدی تعرفهها محتمل است.
در همین حال یک تولید کننده از قطب صادراتی جنوبی دونگوان در این زمینه گفت: همه ما مشتاقانه منتظر کاهش تعرفهها در ماه می هستیم. من معتقدم که این اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: تا همین اواخر نیمی از سفارشات او از مشتریان آمریکایی بود در این راستا خوشبینی به کاهش احتمالی تعرفهها باعث افزایش محمولهها میشود.
در این گزارش آمده است بسیاری از کالاهای مورد نیاز را خردهفروشان آمریکایی نمیتوانند به سرعت یا به راحتی از جاهایی غیر از چین تهیه کنند، صادر کنندگان این کالاها در چین گیر افتادهاند و مشتریان آمریکایی نیاز به پُر کردن مجدد موجودی خود دارند.
صادرکنندگان چینی به رویترز گفتند اگر محصولات مورد نیاز آمریکاییها تا ماه ژوئن ارسال نشوند، قفسههای فروشگاهها خالی خواهند شد. در چنین شرایطی اگر محصولات چینی بدون کاهش نرخ تعرفه به ایالات متحده برسند، این مصرفکنندگان آمریکایی هستند که تمام هزینههای اضافی تعرفه را متحمل میشوند.
جاناتان چیتایات، رئیس آسیایی گروه Genimex نیز گفت: موجودی شرکتها رو به اتمام است و ترامپ لحن صحبتهایش در مورد چین را ملایمتر کرده است.
وی افزود: خطر قفسههای خالی فروشگاهها در ۳۰ تا ۶۰ روز آینده یک عامل انگیزشی قوی برای مشتریان آمریکایی است در این ارتباط چه تغییری در تعرفهها ایجاد شود و چه نشود، باید به زودی برخی از کالاها را از چین وارد کنند.
جودا لوین، رئیس تحقیقات یک پلتفرم رزرو حملونقل هم گفت: امروزه اقتصادها در هم تنیده شدهاند و هر دو طرف شروع به احساس درد کردهاند. کاهش حملونقل عظیم کالا در ماههای اخیر پس از ماهها سفارشهای از پیش تعیینشده با اعلام تعرفههای ترامپ رخ داده است. در یک نقطه خاص این کاهش ادامه مییابد، اما این انتظار وجود دارد که وضعیت تعرفهها به سمت بهتر شدن تغییر کند.
دومینیک دسمارایس، مدیر ارشد راهحلها در لیا سولوشنز نیز گفت: صاحبان شرکتهای حملونقل به او گفتهاند که پس از ۱۵ می، با بهبود فعالیت حملونقل، نرخ حمل میتواند ۵۰۰ دلار برای هر کانتینر افزایش یابد.
با این حال به گفته وی شرطبندی روی پایان سریع جنگ تجاری، مانند یک آرزوی محال است. در سال ۲۰۱۸ میلادی زمانی که ترامپ ۲۵ درصد تعرفه بر ۸۰ درصد کالاهای صادراتی چین وضع کرد دو سال طول کشید تا ایالات متحده و چین به توافق برسند. فکر نمیکنم مذاکرات در سوئیس بتواند به این زودی کاری انجام دهد.
بلاگ خبری مکران آریا دریا