شماره 214 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) با عنوان «شاخصهای شناور» برای دیماه در 168 صفحه منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری ترابران، شماره 214 ماهنامه ترابران (ماهنامه اقتصاد ترابری ایران) برای بازه زمانی دیماه با عنوان «شاخصهای شناور» در 168 صفحه منتشر شد. در بخش «بزنگاه» این شماره در مقالهای با عنوان «گذار به آینده؛ سبزتر و عادلانهتر!» به قلم مهدی رستگاری، کارشناس ارشد بنادر و دریانوردی وضعیت حملونقل دریایی جهان بر اساس گزارش سالانه آنکتاد بررسی شده است.
مطلب دیگر این بخش، گزارشی درباره اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی برای اجرای الزامات IMO درباره کربنزدایی در صنعت کشتیرانی حاصل گفتوگوی ترابران با نادر پسنده، مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر است که با عنوان «سوختوسوزهای کربن» منتشر شده است.
در بخش «زیرساخت» با عنوان «ارزشهای فراموششده»، نخستین گزارش درباره سامانه «شیفت» با عنوان «در فضیلت پیوند فرآوری و ترابری» است. در این گزارش خبرنگار ترابران با دکتر سبحان نظری و دکتر مصطفی آیتی دو نفر از اعضای هسته مسئلهمحور شیفت مصاحبه کرده است.
دیگر مطلب این بخش، گفتوگوی ترابران با مجید صباغزاده، مدیرکل دفتر توسعه ایمنی راه و حریم سازمان راهداری و حملونقل جادهای درباره وضعیت سیستم تهویه مطبوع در تونلهای جادهای است که با عنوان «راه مطبوع، هوای نامطبوع!» منتشر شده است.
در واپسین مطلب این بخش با عنوان «عوارض رقیق، عواقب غلیظ!»، میلاد گلپرور، مدیر شرکت احداث، نگهداری و بهرهبرداری آزادراه کربلا در یادداشتی به شرح چالش عدم بهرهبرداری بهینه از منابع موجود بهمنظور بهرهوری زیرساختها و ناوگان حملونقل پرداخته است.
در ادامه مطالب این شماره، در بخش «ایستگاه» با عنوان «موانع غیرطبیعی روی ریل» مقاله دکتر علی نصیریاقدم، استادیار گروه برنامهریزی و توسعه اقتصادی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره قیمتگذاری حمل بار و مسافر ریلی در برنامه هفتم توسعه با عنوان «اما و اگرهای رفع دخالت بیجا!» منتشر شده است.
علاوه بر آن، «عوارض گرم و سرد شدن!» گزارشی حاصل از مصاحبه ترابران با رحمتالله پوربابایی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن و لکوموتیو درباره وضعیت ناوگان ریلی و چرایی واردات لکوموتیو و واگن با وجود توان تولید داخلی است.
در بخش «فرودگاه» با عنوان «سقف آسمان ما کوتاه است»، نخستین گزارش به بررسی شیوه همکاری ایران و چین برای توسعه فاز دوم فرودگاه امام پرداخته شده است که حاصل مصاحبه با محمدرضا عبدالرحیمی، عضو هیئتمدیره انجمن علمی حملونقل هوایی و خلیلالله معمارزاده، کارشناس حملونقل هوایی است. این گزارش را میتوانید در مطلبی با عنوان «رفیق 25 ساله، سرمایهگذار با پیمانکار؟» بخوانید. همچنین، در گزارش دیگری، همین سوژه از زاویه درست یا اشتباه بودن تهاتر نفت برای پروژهای که به نام سرمایهگذار خارجی خورده است، بررسی شده است. این گزارش نیز با عنوان «تهاتر برد-باخت، نه سرمایهگذاری!» منتشر شده است.
آخرین مطلب این بخش با عنوان «نمایش قدرت» گزارش جامعی از نمایشگاه هوایی 2023 دبی است.
در بخش «زیستگاه» با عنوان «چالش صلح بشریت با زمین» ابتدا گزارشی با عنوان «توافق از سر رودربایستی!» منتشر شده است. این گزارش درباره کنفرانس کاپ 28 است که با صراحت حذف سوختهای فسیلی را اجتنابناپذیر میداند.
علاوه بر آن، گفتوگویی با محمد درویش، کنشگر و پژوهشگر محیطزیست و رئیس کمیته محیطزیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو درباره آینده زمین و بیمناکی گسترده محیطزیستی در جهان با عنوان «فردای مهآلود کره خاکی!» و در آخر هم گزارشی حاصل از سخنان دکتر محمود جامساز، تحلیلگر مسائل اقتصادی درباره پیامدهای توسعه اقتصادی بدون توجه به محیطزیست با عنوان «محیطزیست، پیشمرگ توسعه» منتشر شده است.
♦شماره 214 ماهنامه ترابران را میتوانید از باکس زیر دانلود کنید.
شماره 214 ماهنامه ترابران در 168 صفحه با فرمت PDF و حجم 30 مگابایت