به گزارش خبرنگار مانا؛ قنادزاده گفت: با وجود ثبت بیش از ۵۸ میلیارد دلار صادراتِ غیرنفتی در سال گذشته، هنوز همه ظرفیتهای تولیدی کشور وارد تجارت بینالمللی نشدهاند؛ زیرا زیرساختهای مالی، بانکی، لجستیکی و حملونقل همچنان دچار ضعف هستند.
وی هدف از برگزاری این رویداد را گردهمآوردن فعالان صنعت و معرفی دستاوردها و خدمات حوزه لجستیک و انواع مدلهای حملونقل عنوان کرد و افزود: رقابت فشردهای بین کشورها در حوزه کریدورهای ترانزیتی وجود دارد و ایران باید جایگاه خود را در این رقابت تثبیت کند.
قنادزاده همچنین درباره تفاوت این نمایشگاه با نمایشگاه حملونقل وزارت راه که در آذرماه برگزار میشود، توضیح داد: نمایشگاه تیرماه تمرکز بیشتری بر بخشخصوصی دارد، در حالیکه نمایشگاه وزارت راه بیشتر معطوف به حوزه دولتی است. شاید در آینده این دو نمایشگاه با یکدیگر ادغام شوند.
در ادامه این نشست، سید علی امامی، مدیرکل دفتر لجستیک و پشتیبانی تجاری سازمان توسعه تجارت، با اشاره به وضعیت نامناسب لجستیک کشور، گفت: ایران در شاخص عملکرد لجستیک (LPI) در رتبه ۱۲۳ جهان قرار دارد. هزینه حمل کالای صادراتی در کشور، ۱۵ درصد قیمت کالا است، در حالی که این رقم در جهان حدود ۸ درصد است. همچنین زمان حمل کالای ایرانی، بیش از دو برابر میانگین جهانی است.
وی برگزاری رویدادهای تخصصی را راهی برای بهبود زیرساختهای لجستیکی کشور دانست و اظهار داشت: این نمایشگاه باید در سطح بینالمللی برگزار شود. بهعنوان مثال، مذاکراتی با ترکمنستان و آذربایجان برای حل مشکل واگنهای صادراتی انجام شده و شاهد رشد بار از طریق دریای خزر هستیم که بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
حمیدرضا قدبیگی، دبیر نمایشگاه، نیز شعار امسال را «ایران، پیوندگاه هوشمند لجستیک منطقه» اعلام کرد و گفت: این رویداد در هشت بخش اصلی برگزار میشود که شامل فنّاوری و نوآوری، تجربه فنّاوری، فرصتهای سرمایهگذاری، هاب رسانهای و بخش بینالملل است.
وی افزود: رویداد امسال تلاش دارد بستری برای مشارکت گستردهٔ بخشخصوصی، شرکتهای دانشبنیان و سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم آورد و با پاسخ به چالشهای کلان لجستیکی، نقش هر یک از بخشهای دولتی، خصوصی و مردم در سرمایهگذاری را شفافسازی کند.
در بخش پایانی نشست اعلام شد که تاکنون حضور نمایندگانی از کشورهای چین و روسیه قطعی شده و پاویونهای ترکیه و هند نیز بهزودی نهایی خواهد شد.
بلاگ خبری مکران آریا دریا