نشست فوق العاده شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی با حضور مهدی نورایی نماینده تام الاختیار وزیر راه و شهرسازی ومحمدحسین علامه سرپرست معاونت برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع و لقمان پارسی نیا مدیرکل امور مالی سازمان بنادر و دریانوردی در بندر بوشهر و محمد شکیبی نسب مدیرکل و معاونان اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر برگزار شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، نماینده تام الاختیار وزیر و رئیس مرکز امور مجامع و نظارت بر قراردادهای وزارت راه و شهرسازی در نشست شواری عالی سازمان بنادر و دریانوردی در بندر بوشهر گفت: با توجه به عملکرد توسعه ایی سایر کشورها در حوزه خلیج فارس باید از ظرفیت بنادر کشور و نقش آنها در اقتصاد کشور استفاده بیشتری شود.
مهدی نورایی افزود: در این حوزه دغدغه های سازمان محیط زیست بسیار مهم است اما با هدف تحقق سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب برای توسعه دریامحور و پیشرفت اقتصادی کشور نیاز است سازمان حفاظت محیط زیست همراهی و مساعدت بیشتری برای طرح های توسعه ای بنادر داشته باشد و با فراهم سازی امکان استفاده از تمام ظرفیت های بنادر کشور به صورت توامان دنبال شود.
به گفته نورایی، مسئله اقتصاد و اشتغال در استان های ساحلی باید با نگاه دقیق، حفظ ساحل و حوزه محیط زیست و متناسب با سایر کشورها دنبال شود.
نماینده تام الاختیار وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: ظرفیت های بسیاری در سواحل کشور مغفول مانده و بدون تردید باید در این حوزه تلاش لازم متناسب با سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب برای توسعه دریامحور انجام شود.
نورایی افزود: شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این راستا به سهم خود برای توسعه بنادر و شناسایی چالش های پیش رو اهتمام ویژه ای دارد.
وی یادآور شد: در این شورای برای مقابله با تحریم، سیاست های آمریکا و سایر دولت های مخالف پیشرفت ایران و محدودیت های حوزه مبادلات مالی بانکی (به جهت مسائل حوزه خرید، بیمه کالا و کشتی هایی که به بنادر کشور رجوع دارند) راهکارهای موردنیاز شناسایی می شود.
رئیس مرکز امور مجامع و نظارت بر قراردادها ی وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: تخلیه و بارگیری کالاها و روند انجام تشریفات ترخیص در بنادر با همکاری سایر دستگاه های ذیربط که تقریبا ۲۷ دستگاه می باشد باید سرعت بیشتری گرفته و زمان انجام تشریفات به نرم جهانی( ۵ تا ۱۰ روز) نزدیک شود. چراکه بنادر به عنوان گذرگاه کالا نباید محلی برای توقف کالا باشند.
وی افزود: در صورت کاهش زمان توقف کشتی و کالاها در بنادر، هزینه تمام شده کالا کاهش و بدون شک قدرت اقتصادی کشور نیز افزایش پیدا می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: نشست شورای عالی سازمان بنادر در بوشهر با هدف بررسی عملکرد سازمان نسبت به تکالیف این شورا تشکیل شده که براساس ارزیابی ها، سازمان بنادر و دریانوردی اقدام های ارزشمندی را اجرایی نموده است.
نورایی افزود: بخشی از موضوع ها نیز ناظر بر مطالبات سازمان بنادر و دریانوردی از دستگاه ها و شرکت های مختلف طرف قرارداد و همکار با سازمان بود که مجموع این مطالبات قریب به یکهزار میلیارد تومان بوده و به صورت سنواتی در گزارش های حسابرسی مطرح شده است.
وی ادامه داد: با توجهی که شورای عالی و وزیر راه و شهرسازی در این زمینه داشتند تدبیری شد تا سازمان بنادر و دریانوردی بتواند از ظرفیت های قانونی به مطالبات خود دست پیدا و از این محل برخی از نیازهایش را تامین نماید.
نورایی بیان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه بنادر، همکاری هایی با بخشی از دستگاه های زیر مجموعه سایر وزارتخانه ها مانند گمرک و سازمان استاندارد دارد که در این رابطه نیز تصمیم گرفته شد همکاری ها براساس یک چارچوب قانونی و مشخص دنبال شود.
وی افزود: در این راستا از تلاش های اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر قدردانی می شود چراکه با تدابیر این اداره توسعه زیرساختی مناسبی در مجتمع بندری نگین شکل گرفته است.
نورایی خاطر نشان کرد: این مهم بدون تردید برای اشتغال آفرینی استان نیز بسیار موثر است که به فراخور این اهمیت باید سازمان حفاظت محیط زیست هم همکاری بیشتری در اجرا طرح های مجتمع بندری نگین داشته باشد.
بررسی نیازهای بنادر استان بوشهر در شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی / راه اندازی شورای عالی بازاریابی ویژه بنادر استان بوشهر
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در نشست فوق العاده شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی در این بندر گفت: برگزاری شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی در این استان فرصتی مغتنم است تا در تداوم نگاه حمایتی سازمان نیازهای بنادر استان بوشهر شناسایی و برای رفع آنها گام اساسی برداشته شود.
به گفته محمد شکیبی نسب، استان بوشهر با 967 کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس 11 بندر تجاری دارد که در این شاخص از حیث تعداد دارای بیشترین بندر تجاری در کشور است و در جنوب کشور ۲هزار و 600 موتورلنج تجاری وجود دارد که از این شمار یکهزار و ۸۹۰ فروند آن در استان بوشهر واقع است.
وی ادامه داد: با نگاه ویژه و قابل تقدیر سازمان بنادر و دریانوردی اکنون 92 طرح در بنادر استان بوشهر در دست احداث و یا مطالعه است به نحوی که اکثر بنادر به کارگاه عمرانی تبدیل شدند.
شکیبی نسب افزود: در طرح توسعه بندر بوشهر در مجتمع بندری نگین پروژه های زیرساختی بسیار خوبی مشتمل بر جاده دسترسی، تاسیسات زیربنایی، پایانه صادرات موادمعدنی و اسکله پایانه کانتینری عملیاتی شده است.
شکیبی نسب اظهار کرد: همچنین با امضا تفاهمنامه با بخش خصوصی زمینه برای 2 هزار و 400 میلیارد تومان سرمایه گذاری در مجتمع بندری نگین فراهم شده و در آینده نزدیک نیز تفاهمنامه هایی جدید برای سرمایه گذاری در این محدوده به امضا خواهد رسید.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر یادآور شد: در بندر دیر به عنوان کانون تجارت استان بوشهر با کشور قطر عملیات اجرایی احداث چهار پست اسکله رمپ در دست احداث است که انتظار می رود تا اردیبهشت سال جدید به بهره برداری برسد.
شکیبی نسب گفت: در بندر دیر به واسطه فاصله کوتاه ۱۲۰ مایلی تا کشور قطر، روزانه ۴۰ تا ۵۰ کانتینر یخچالی به کشور یاد شده صادر می شود.
وی افزود: با هدف تسهیل در فعالیت تجار و بازرگانان، هر سه ماه یکبار نشست هایی با تجار، بازرگانان، شرکت های کشتیرانی و مالکان کشتی ها برگزار می شود.
بنا بر اعلام شکیبی نسب با راه اندازی شورای عالی بازاریابی بنادراستان بوشهر، تمرکز بر استان های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان جهت استفاده بیشتر از ظرفیت بنادر استان بوشهر وجود دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر خاطر نشان کرد: با مجموع تدابیر پیش بینی شده تلاش می شود تا بنادر استان بوشهر دوباره به دوران رونق بازگردد که با ابلاغ سیاست های کلی رهبر انقلاب در حوزه توسعه دریامحور، ظرفیت های حمایتی بسیار خوبی در این زمینه ایجاد شده است.