با توجه به اهمیت راهبردی جزیره ابوموسی از لحاظ ژئواستراتژیک، ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک برای حفظ و ارتقای قدرت حاکمیت ملی کشور و به منظور رشد، توسعه و امنیت پایدار، فراگیر، همه جانبه و متوازن آن جزیره در راستای منافع و مصالح ملی پیشنهاداتی ارایه می گردد.
تین نیوز |
کارشناسان بنادر و دریانوردی با توجه به وجود ۳۷ جزیره در جنوب و شمال کشور و اهمیت، حساسیت و جایگاه بسیار مهم این جزایر به خصوص جزیره ابوموسی برای حفظ و ارتقای قدرت حاکمیت ملی و از مناظر مختلف از جمله جغرافیای سیاسی (ژئوپلیتیک)، جغرافیای اقتصادی (ژئواکونومیک) و جغرافیای راهبردی (ژئو استراتژیک) و در راستای سیاست های اقتصاد کلان در حوزه دریا و افزایش سهم دریا پایه، بر توجه ویژه به این جزایر تاکید می کنند.
به گزارش تین نیوز، در همین زمینه محمد توکلی کارشناس حوزه بنادر و دریانوردی، با تاکید بر اهمیت جزایر کشور به جایگاه ویژه جزیره ابوموسی برای کشور اشاره کرد و گفت: این جزیره مورد توجه کشورهای حوزه خلیج فارس و سایر دول اروپایی و آمریکایی است و این مسئله توجه خاص ما را میطلبد تا قدرت و حاکمیت ملی کشورمان را که اصل غیر قابل انکار است، در آن منطقه تثبیت نماییم.
توکلی افزود: از این رو با توجه به اهمیت راهبردی جزیره ابوموسی از لحاظ ژئواستراتژیک، ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک برای حفظ و ارتقای قدرت حاکمیت ملی کشور و به منظور رشد، توسعه و امنیت پایدار، فراگیر، همه جانبه و متوازن آن جزیره در راستای منافع و مصالح ملی پیشنهادهای چهارده گانه از منظر بنده به شرح زیر اعلام می گردد.
1- جانمایی، طراحی و ساخت استاندارد اسکله ها با کاربری چند منظوره تجاری، صیادی، گردشگری، ورزشی، بانکرینگ و …، موج شکن، برج کنترل، بازرسی شناورها، جستجو و نجات دریایی و …
2- برگزاری تعدادی از نشست ها، مسابقات فرهنگی، ورزشی، هنری، علمی و …، رویدادهای سازمانی، ملی و بین المللی در جزیره ابوموسی.
3- بازدیدهای نظارتی مستمر و مؤثر از روند پیشرفت پروژه ها.
4- تهیه کلیپ های تبلیغاتی از قابلیت های مختلف جزیره ابوموسی و اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه های دیداری، شنیداری، مکتوب و مجازی جهت آگاهی بخشی به عموم مردم و جلب گردشگر و سرمایه گذار داخلی و خارجی در بخش های دولتی، تعاونی و خصوصی.
5- برگزاری نشست هم اندیشی برای رشد و توسعه جزایر کشور از جمله ابوموسی در آن جزیره و دعوت از صاحبان اندیشه، ذی نفعان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی و ارایه مشوق های ترغیب کننده و انگیزه ساز.
6- استفاده از مطالعات تطبیقی و بهره مندی از دانش و تجربیات سایر کشورهای منطقه و جهان در رشد و توسعه جزایر به عنوان منطقه آزاد تجاری یا منطقه ویژه اقتصادی.
7- استفاده از خلاقیت و نوآوری های جدید در قالب شرکت های دانش بنیان، استارت آپ ها، پارک علم و فن آوری، مراکز رشد کسب و کار (انکوباتور).
8- به کارگیری نیروهای انسانی متخصص و کارآمد در تمامی مراحل از جمله: طراحی، ساخت، بهره برداری و مدیریت از میان افراد بورسیه، امریه، نخبه و …
9- تهیه سند جامع راهبردی ملی تحول و توسعه جزایر شمال و جنوب کشور در راستای استفاده بهینه، حداکثری و بهره ور.
10- ترغیب و تشویق هم وطنان به سکونت و کار در جزیره ابوموسی با اعطای تشویقات مختلف ترغیبی.
11- ایجاد مراکز علمی، آموزشی، فرهنگی، هنری، ورزشی )آبی و ساحلی(، بهداشتی و پزشکی، رفاهی، تفریحی، گردشگری، موزه دریایی در خشکی و دریا، تجاری، صنایع تولیدی، تبدیلی، تکمیلی و بسته بندی.
12- تولید انرژی های پاک، نو و تجدیدپذیر از امواج، جذر و مد، باد و خورشید.
13- ایجاد زیر ساخت ها و بسترهای الزم از جمله: آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت، فرودگاه، بندرگاه، نیروگاه، حمل و نقل ترکیبی و چند وجهی، امکانات یک زندگی متعارف و در حد شأن.
14- توجه به تمامی عوامل مؤثر در زیست بوم (اکو سیستم) منطقه از جمله توجه به هنجارها، فرهنگ و ارزش های بومی، هنجارهای اجتماعی، مسایل سیاسی، جغرافیایی، امنیتی و طرح آمایش سرزمین در طراحی، ساخت، بهره برداری و مدیریت و داشتن نگاهی درست، جامع و عمیق به تمامی ابعاد مسئله.
بلاگ خبری مکران آریا دریا