معاون حملونقل وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۲ مجوز واردات ۵ هزار دستگاه اتوبوس داده شده است، گفت: «تاکنون فقط ۳۳ اتوبوس وارد کشور شده است.»
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ترابران، شهریار افندیزاده، معاون حملونقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طرح جامع حملونقل با افق سال ۱۴۱۴ در دست تهیه است، گفت: «در این طرح شبکههای موردنیاز بهویژه ریلی و موضوع مهم ترانزیت ترسیم میشود. همچنین ایجاد مراکز لجستیک مطرح در این طرح مورد توجه است.»
افندیزاده با بیان اینکه در طرح جامع، کلانپروژه ایرانراه را ترسیم کردهایم، گفت: «برای این کار به همافزایی همه دستگاهها نیاز است. در این زمینه، در برنامه هفتم توسعه تشکیل ستاد ملی ترانزیت به ریاست رئیسجمهور پیشبینی شده که دبیرخانه در وزارت راه است.»
او با اعلام اینکه ظرفیت بنادر ایران ۲۷۵ تا ۲۸۵ میلیون تن است، گفت: «متاسفانه از این ظرفیت استفاده نمیشود، درحالی که اگر به شبکه ریلی متصل شوند میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.»
او تاکید کرد که در طرح ایرانراه پیشبینی شده که به دنبال منافع مشترک با کشورهای مختلف باشیم تا کریدورها توسعه پیدا کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه در پیشبینیها ارتباط تجاری روسیه با اروپا کاهش پیدا خواهد کرد و در آینده به سمت کشورهای آسیای شرق خواهر رفت، تاکید کرد: «باید با توسعه زیرساختها از این موقعیت به نفع ایران استفاده کرد.»
او سه پروژه ریلی رشت-آستارا، چابهار- زاهدان- مشهد و کاسپین- رشت را سه پروژه ریلی مهم دانست که باید هرچه زودتر تکمیل شود و گفت: «تجار ایرانی باید به تبلیغ مسیرهای ترانزیتی کشورمان بپردازند. در کنار این مسایل نیاز به دیپلماسی قوی داریم.»
افندیزاده یادآور شد: «اکنون ۹۰درصد ترانزیت ما جادهای و فقط ۱۰ درصد آن ریلی است که باید این بخش تقویت شود و توسعه یابد.»
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «باید از سیستمهای هوشمند بهویژه در بحث ترانزیت استفاده شود. اکنون توافق بین کشورها صورت گرفته و سازمانها نیز به تفکیک هوشمندسازی را انجام میدهد و فقط ارتباط بین کشورها مانده است که در پروسه انجام است.»
برای نوسازی ناوگان حملونقلی با ۱۳ کارخانه داخلی قرارداد بستیم
درباره ضرورت نوسازی ناوگان گفت: «برای نوسازی ناوگان جادهای، ریلی و هوایی کمیتهای در وزارت راه تشکیل شده است که یک زمانبندی برای این مهم در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ انجام و برای آن دو منبع داخلی و خارجی درنظر گرفته شده است.»
او تاکید کرد: «برای این کار اولویت ما استفاده از تولید داخلی بود به همین دلیل نخست به سراغ تولیدکنندگان داخلی رفتیم و با ۱۳ شرکت و کارخانه قرارداد سه ساله بستیم.»
افندیزاده با بیان اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۲ مجوز واردات ۵ هزار اتوبوس داده شده است، گفت: اگر واردات صورت نگیرد دچار کمبود میشویم. برای این کار کمیته مشترک در وزارت صمت با وزارت راه تشکیل شده است.
فقط ۳۳ دستگاه اتوبوس وارد شده است
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی افزود: «قیمت اتوبوس نو ۱۷ میلیارد تومان است بنابراین برای اینکه بخش خصوصی وارد سرمایهگذاری در این بخش شود نیاز به تشویق دارد. باید سعی کرد آنان را وارد سرمایهگذاری کنیم و باید زمینه سرمایهگذاری را برای آنان فراهم کنیم.»
او با اظهار اینکه الان زمینه برای سرمایهگذاری بخش خصوصی آماده است و باید تضمین صورت گیرد، اعلام کرد: «از ۵ هزار اتوبوس که مجوز واردات آن داده شده تاکنون فقط ۳۳ اتوبوس وارد کشور شده است.»
هیئتوزیران برای حذف یارانه سوخت تصمیم میگیرد
افندیزاده درباره حذف یارانه سوخت هواپیما گفت: «سازمان هواپیمایی و ایرلاینها موافق این حذف نیستند. هنوز تصمیم نهایی در این خصوص گرفته نشده و در مراحل کارشناسی است. در هر صورت، در نهایت هیئتوزیران باید در این باره تصمیمگیری کند.»
او با اشاره به توافقنامه ایران و آذربایجان و برنامه توسعه پایانه آستارا گفت: سایت موقت در حال ساخت است. ظرفیت پایانه آستارا ۲۵۰ کامیون در روز از طرف ما و ۲۵۰ کامیون از طرف آنها است و فعلاً مشکل خاصی از نظر زمان نیست.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی افزود: «در این توافقنامه ساخت پل روی رودخانه ارس به عهده آذربایجان است و ما تعهد کردیم که بخشی از مسیر را ارتقا دهیم و نیازی به ورود دولت روسیه نیست. البته قسمت پل در فاز دو است. اکنون برای اینکه از سایت موقت استفاده کنیم جاده دسترسی ایجاد شده که تا دو هفته آینده افتتاح خواهد شد.»