به گزارش گروه بینالملل مانا، خبرگزاری رویترز گزارش داد که قرار است مالیات پایه ۱۰ درصدی برای تمامی کالاهای وارداتی از ۵ آوریل و تعرفههای بالاتر از ۹ آوریل اعمال شود.
بر این اساس، تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو از سوم آوریل اعمال شد. تعرفههای جدید شامل ۳۴ درصد تعرفه بر واردات از چین، ۴۶ درصد برای ویتنام، ۲۴ درصد برای ژاپن و ۲۰ درصد برای اروپا است.
بدین ترتیب، تصمیمات جدید مبنی بر مالیات پایه ۱۰ درصدی بر همه کالاهای وارداتی به ایالات متحده، همراه با تعرفههای بسیار بالاتری که بر برخی کشورها تحمیل شد، سرمایهگذاران را به فرار از داراییهای پرخطر سوق داد؛ زیرا آنان نگران هستند که این تصمیمات، تجارت جهانی را مختل کند.
در حال حاضر، سرمایهگذاران بر روی احتمال بسیار بالاتری برای رکود اقتصادی شرطبندی میکنند.
گرت ملسون، استراتژیست اقتصادی در بوستون به رویترز گفت: «این تصمیم همه را در شوک فرو برده است.» و افزود: «این کار بر رشد اقتصاد جهانی تأثیر گستردهتری خواهد گذاشت.»
ملسون اشاره کرد که هماکنون سرمایهگذاران با سؤالات بیپاسخ زیادی دست و پنجه نرم میکنند؛ زیرا در این ارتباط هیچ شفافیتی وجود ندارد و از عکسالعمل و مقابلهبهمثل کشورها بیخبریم. «ما اعداد داریم و میدانیم چگونه آنها به این اعداد رسیدهاند… اما نمیدانیم این اعداد تا چه زمانی باقی خواهند ماند. ما نمیدانیم که آیا واقعاً جایی برای مذاکره وجود دارد یا خیر؟»
جاستین اونوکووسی، مدیر ارشد سرمایهگذاری در St James’s Place نیز گفت: «انتقام از تعرفههای ترامپ محتمل است، اما واضح است که کشورها به این فکر خواهند کرد که چگونه با شیوهای هوشمندانه سیاسی مقابله کنند.»
اقدامات تلافیجویانه قابل توجه میتواند منجر به مارپیچ عذاب تعرفهای شود که با شوک وارده به اقتصاد و تجارت، ممکن است جهان را به سمت رکود بکشاند.
اگرچه ترامپ، سوم آوریل را روز آزادی نامید، اما سرمایهگذاران آمریکایی به همراه سرمایهگذاران در آسیا و اروپا به صف فروش سهام پیوستند. دلار در برابر ارزهای اصلی به شدت کاهش یافت و سهام در بورس Nasdaq بیش از ۵ درصد سقوط کرد.
در خزانهداریهای ایالات متحده، بازدهی ۱۰ ساله به بیش از ۴ درصد کاهش یافت، که پایینترین سطح از اواسط اکتبر تاکنون است.
در وال استریت، بیشترین کاهش قیمت مربوط به سرمایهگذاران بزرگ مانند اپل و آمازون بود؛ هر دو با کاهش حدود ۸ درصدی مواجه شدند.
بازارهای سهام اروپا نیز سقوط کرد و ارزش یورو در برابر دلار بیش از ۲ درصد افزایش یافت.
معاملات آتی صندوقهای فدرال رزرو افزایش یافت؛ زیرا سرمایهگذاران احتمال بیشتری برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو قائل بودند.
شاخص دلار آمریکا به پایینترین حد در شش ماه گذشته سقوط کرد و ارزش دلار آمریکا در برابر پناهگاههای امن، بیشترین اُفت را داشت و ارزش آن را ۲.۶ درصد در برابر ین و حدود ۳ درصد در برابر فرانک سوئیس کاهش داد.
در ادامه این گزارش آمده است، ترامپ با اعلام این عوارض استدلال کرد که تعرفههای متقابل پاسخی به عوارض و سایر موانع غیرتعرفهای است که بر روی کالاهای آمریکایی اعمال میشود.
اورسولا فون در لاین، رئیس اتحادیه اروپا، این تعرفهها را ضربه بزرگی به اقتصاد جهانی توصیف کرد و گفت این اتحادیه ۲۷ عضوی آماده پاسخگویی با اقدامات متقابل است.
در این گزارش آمده است: «بازار قبلاً در مورد تعرفهها دچار آشفتگی شده بود، اما شوک جدید تعرفهای همه را غافلگیر کرد.»
ژانت گارتی، اقتصاددان ارشد رابرتسون استفنز، میگوید: «مردم قبلاً در مورد اینکه آیا شفافیت بازار را تقویت میکند صحبت میکردند، اما اکنون به وضوح مشاهده میشود هیچ کس آنچه را که میبیند دوست ندارد.»
بلاگ خبری مکران آریا دریا