عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: رئیس سازمان توسعه تجارت کشور با این موضوع موافقت کردند که چنانچه ارتباطات تجاری ایران و عربستان برقرار شود همان طور که بندر دَیِر به عنوان قطب صادرات ایران به قطر است بندر بوشهر هم قطب صادرات به بندر دمام عربستان شود.
صادرات به کشورهای عرب/ کویت واسطه ارسال کالاهای ایران به عربستان
“/>
تین نیوز |
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: رئیس سازمان توسعه تجارت کشور با این موضوع موافقت کردند که چنانچه ارتباطات تجاری ایران و عربستان برقرار شود همان طور که بندر دَیِر به عنوان قطب صادرات ایران به قطر است بندر بوشهر هم قطب صادرات به بندر دمام عربستان شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بازرگانی بوشهر از ایجاد پتانسیل های جدید تجاری در بنادر این استان خبر داد و گفت: همجواری بوشهر با کشورهای حوزه خلیج فارس ظرفیت خوبی برای برقراری رابطه تجاری این استان با کشورهای منطقه به وجود آورده است، بنادر استان بوشهر نزدیک ترین بنادر ایران به بندر دمام عربستان هستند در نتیجه پیشنهاد داده شد تا استان بوشهر معین ایران در کشور عربستان باشد و رئیس سازمان توسعه تجارت کشور نیز با این موضوع موافقت کردند که چنانچه ارتباطات تجاری ایران و عربستان برقرار شود همان طور که بندر دَیِر به عنوان قطب صادرات ایران به قطر است بندر بوشهر هم قطب صادرات به بندر دمام عربستان شود. البته اکنون نیز صادرات کالاهای ایرانی به کشور عربستان صورت می گیرد اما متاسفانه صادرات به واسطه کویت انجام می شود.
وی افزود: وقتی قرار است استان بوشهر به عنوان قطب صادرات کالاهای ایرانی به قطر و عربستان مطرح شود بنادر باید متناسب با چشم اندازی که برای توسعه ترسیم شده ارتقا یابند، بازارهای تجاری و مراودات اقتصادی در حال توسعه است و در استان بوشهر بنادر مهم ترین رکن صادرات به شمار می آیند. در نتیجه برای تحقق چشم انداز یادشده نیاز به تامین زیرساخت های موردنیاز توسط سازمان بنادر و گمرکات کشور است.
گزدرازی ادامه داد: بندر دیر اکنون علاوه بر صادرات جایگاه ترانزیت کالا نیز هست بنابراین نیاز به ارتقای زیرساخت ها در هر دو بندر به ویژه بندر بوشهر وجود دارد و اسلکه ها باید به گونه ای تجهیز شوند که قابلیت چندین نوبت تخلیه و بارگیری را داشته باشند، مهم ترین اتفاقی که لازم است در بندر بوشهر بیفتد لایروبی بندر است، کشتی های باری در چند ماه آینده در بندر بوشهر مستقر خواهند شد و ظرفیت این کشتی ها بیشتر از ۵۰ هزار تن است در نتیجه لایروبی موضوع مهمی در آماده سازی بندر بوشهر به شمار می آید تا به عمق ۱۴ متر برسیم و بتوانیم کشتی هایی با ظرفیت یادشده را پذیرش کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر خاطرنشان کرد: استان بوشهر نزدیک به ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد و بنادر استان به دو بندر بوشهر و دیر محدود نمی شود و ۱۰ بندر فعال تجاری در این استان مستقر هستند؛ کنگان، گناوه، دیلم، خارگ و عسلویه شماری دیگر از این بنادر هستند؛ در صادرات به قطر بندر دیر برای صدور میوه و تره بار ایرانی مهم ترین بندر بوشهر به شمار می آید اما صادرات مواد معدنی از بندر بوشهر انجام می شود.
گزدرازی درباره آخرین وضعیت مرکز تجاری ایران در قطر توضیح داد: افتتاح مرکز تجاری ایران در قطر در دولت سیزدهم صورت گرفت و از همان زمان اتاق مشترک بازرگانی ایران و قطر پیشنهاد داد که دولت در جریان فعالیت این مرکز نقش تصدی گری را بر عهده نداشته باشد بلکه به عنوان یک نهاد حاکمیتی بر عملکرد مرکز نظارت کند و موضوعات اجرایی را به بخش خصوصی واگذار کند، این پیشنهاد در سفری که رئیس سازمان توسعه تجارت به تازگی به بوشهر داشتند نیز مطرح شد و مورد استقبال ایشان قرار گرفت و قرار بر این شد استان بوشهر به عنوان نماینده اتاق ایران در این مرکز ارائه خدمت کند و بنابراین مرکز تجاری ایران در قطر در سال جاری فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
وی به تاثیر مثبت توافقات ایران و امریکا بر تسهیل جریان تجارت کشور اشاره کرد و گفت: بالا بودن هزینه های تمام شده تجارت به دلیل تحریم ها موضوعی است که سبب می شود حضور ایران در بازارهای صادراتی کمرنگ باشد و وقتی بازرگانان ایرانی مجبور هستند تجارت را به واسطه کشور ثالث پیش برند علاوه بر هزینه ریسک معامله های آنها نیز بالا می رود بنابراین تسهیل تجارت با کاهش فشار تحریم ها بی تردید به توسعه تجارت ایران می انجامد.
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
بلاگ خبری مکران آریا دریا