به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، پس از سه سال تاخیر در امضای قرارداد بلند مدت با هندی ها برای اپراتوری بندر شهید بهشتی چابهار، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تاریخ جدیدی را برای امضای قرارداد اعلام کرده و گفته هفتم اسفند ماه (روز چابهار) این قرارداد امضا شده است.
البته پیش از این هم تاریخ هایی برای امضای قرارداد با اپراتور هندی اعلام شده بود اما هندی ها دعوت ایران قبول نکردند و بر سر میز قرارداد نیامدند. در این باره مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به ایلنا گفته بود که «از شهریور ماه برای وزیر بنادر و کشتیرانی هند دعوتنامه ارسال کردیم اما در هند کنفرانس چابهار برگزار شد و هندی ها قصد داشتند که این قرارداد در هند منعقد شود اما تاکید ما امضای قرارداد در چابهار است به همین دلیل تاخیراتی ایجاد شد و اخیرا دعوتنامه جدیدی ارسال کردیم.»
حالا تاریخ دعوتنامه جدید اسفندماه است که وزیر راه و شهرسازی هم اعلام کرده است که این قرارداد سرانجام در این تاریخ به امضا می رسد.
«مسعود پل مه» دبیر انجمن شرکت های کشتیرانی درباره علت تاریخ سه ساله انعقاد قرارداد بلند مدت و 10 ساله با اپراتور هندی در بندر شهید بهشتی چابهار اظهار داشت: باید توجه داشت که سرمایه گذار هندی منافع خود را در نظر می گیرد نه سرمایه گذاری در محیطی که فعالیت و رقابت بخش خصوصی در آن محیط تحت تاثیر برخی از تصمیمات قرار می گیرد.
وی افزود: موضوع دوم این است که در حال حاضر بندر چابهار به دلایلی از جمله بار یکسره از این بندر و همچنین عدم ارتباط ریلی، جذاب نیست و اینها حلقه های مفقوده ای زنجیره ای هستند که یک سرمایه گذار آنها را برای بازگشت سرمایه مورد توجه قرار می دهد.
پل مه گفت: حال اینکه ایران با بدقولی های بسیاری در طول بیش از 20 سال گذشته از سوی هندی ها مواجه بوده که شاید موضوعات سیاسی هم در این امر دخیل بودند.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه ظرفیت از بندر شهید بهشتی چابهار فعال است و آیا اپراتور هندی در این بندر موظف به جذب بار و بازاریابی برای این بندر است، گفت: در حال حاضر حداکثر از 30 درصد ظرفیت بندر شهید بهشتی استفاده می شود.
دبیر انجمن شرکت های کشتیرانی ادامه داد: در بسیاری از بنادر دنیا که در مدیریت بخش خصوصی قراردارند و دولت صرفا ناظر و سیاست گذار بر عملیات اجرا است، اپراتور به دلیل اینکه فعالیت خود را افزایش دهد و سرمایه گذاری را متنوع کند به طور قطع نسبت به بازاریابی اقدام می کند چراکه با علمیات بازاریابی حفظ و بقای کار خود در ان بندر را تضمین می کند.
پل مه افزود: البته شرایطی که در بنادر کشورمان حاکم است، امکان بازاریابی را نداریم جذابیت رقابتی برای آنها وجود ندارد و چه رقابت کند و چه رقابت نکند نرخ را دولت تعیین می کند، میزان حجم کانتینر را هم که دریافت کند را دولت تعیین می کند بنابراین چیزی به عنوان رقابت شکل نمی گیرد.
بلاگ خبری مکران آریا دریا