همایش اقتصاد دریامحور که توسط گروه KCG و با همکاری جمعی از حامیان دولتی و خصوصی برگزار شد، با استقبال گسترده ای در جزیره کیش به کار خود پایان داد.
تین نیوز |
همایش بزرگ اقتصاد دریامحور با مشارکت بیش از ۱۲۰ نفر از مقامات ارشد دولتی و با حضور آقا محمدی رئیس دفتر اقتصادی مقام معظم رهبری و عضو کمیسیون تشخیص مصلحت نظام – محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر صمت سلمان ضربی مدیرعامل بزرگترین زیرساخت صنایع دریایی کشور (ایزوایکو) – فلسفی نائب رئیس کمیسیون کشاورزی و نماینده مجلس)، دکتر وحید ماجد (سرپرست معاونت سیاست گذاری و راهبری اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی – هیات رئیسه اتاق بازرگانی، مدیران عامل هلدینگ های بزرگ صنعتی، بانک ها، نهادهای مالی و کارآفرینان کشور در جزیره کیش برگزار شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادسرآمد، همایش اقتصاد دریامحور که توسط گروه KCG و با همکاری جمعی از حامیان دولتی و خصوصی برگزار شد، با استقبال گسترده ای در جزیره کیش به کار خود پایان داد. این رویداد با حضور چشمگیر مقامات بلندپایه، فعالان اقتصادی و مدیران شرکت های بزرگ، به بررسی فرصت ها و چالش های پیش روی اقتصاد دریایی ایران اختصاص داشت و از نقش این صنعت در رونق اقتصادی و اشتغال زایی ملی سخن به میان آمد.
سلمان ضربی، مدیرعامل و نائب رئیس هیت مدیره مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران، در این همایش با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت های داخلی صنعت دریایی، گسترش این صنایع را راهبردی مهم برای توسعه اقتصادی کشور دانست.
مدیرعامل ایزوایکو، ضمن تاکید بر اهمیت توسعه صنعت کشتی سازی و تعمیرات دریایی در کشور گفت: صنایع کشتی سازی و فراساحلی ایران دارای ظرفیت های بی نظیری است که می تواند به جایگاه ویژه ای در اقتصاد کشور دست یابد و ما با بهره گیری از توان داخلی و ایجاد زیرساخت های لازم، می توانیم سهم قابل توجهی از بازار بین المللی را از آن خود کنیم و از خروج منابع ارزی جلوگیری کنیم.
ضربی با اشاره به اینکه صنایع کشتی سازی در کشورهای پیشرفته جهان از حمایت های گسترده دولت ها برخوردار است، افزود: “کشورهایی چون چین و کره جنوبی، از طریق سیاست های حمایتی و اعمال محدودیت های تجاری، توانسته اند سهم بزرگی از بازار جهانی کشتی سازی و تعمیرات را به خود اختصاص دهند. متأسفانه، بخشی از ظرفیت های داخلی ما به دلیل عدم حمایت کافی خالی مانده و بعضاً شاهد ارسال کشتی های ایرانی به خارج از کشور برای تعمیرات هستیم. در حالی که این خدمات می تواند در داخل ارائه شود و به رشد اقتصادی و اشتغال زایی کمک کند.”
وی همچنین به اهمیت همسویی سیاست های دولتی در تقویت صنایع دریایی کشور اشاره کرد و گفت: “ایران با برخورداری از ظرفیت های دریایی و استراتژیک در منطقه، می تواند به یکی از مراکز مهم تعمیر و نگهداری کشتی ها در خاورمیانه تبدیل شود. توجه به این بخش از اقتصاد دریامحور نه تنها می تواند ارزش افزوده اقتصادی برای کشور ایجاد کند، بلکه به حفظ منابع ارزی و کاهش وابستگی به خارج نیز کمک خواهد کرد.”
ضربی همچنین با اشاره به ضرورت همکاری گسترده نهادها و بخش های مختلف، خواستار برنامه ریزی های بلندمدت و هم افزایی در این مسیر شد و گفت : اگر بتوانیم از ظرفیت های داخلی به شکل بهینه استفاده کنیم و توجه ویژه ای به این صنایع داشته باشیم، گامی بزرگ در مسیر توسعه و رشد اقتصاد دریایی کشور برخواهیم داشت.
کشتی سازی” height=”520″ src=”https://cdn.tinn.ir/servev2/d3DfEpBbEiyV/hhF3zQUm1m4,/%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA+%DA%A9%D8%B4%D8%AA%DB%8C+%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C.jpg” width=”800″ loading=”lazy”/>
همایش ها نباید صرفاً جنبه شکلی داشته باشند
علی آقا محمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این همایش بیان کرد که ما در آستانه سال پایانی سند چشم انداز ۱۴۰۴ قرار داریم و تدوین سند چشم اندازهای ۱۴۳۰ و ۱۴۵۰ در برنامه ی مجمع و نهادهای علمی و پژوهشی قرار گرفته است. این کار باید بر پایه بررسی و آسیب شناسی سند چشم انداز ۱۴۰۴ انجام گیرد.
آقا محمدی افزود که همایش ها نباید صرفاً جنبه شکلی داشته باشند، بلکه باید در جهت شناسایی و حل مشکلات و توسعه فعالیت ها زاینده و پوینده باشند. وی تاکید کرد که اقتصاد دریامحور نباید به صورت سنتی میان دستگاه ها توزیع شود، چرا که امروز به پلتفرم اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر دریا نیاز داریم تا ما را به جلو ببرد.
برای توسعه باید ظرفیت های داخلی و عوامل قابل اتکا شناسایی و بر اساس آن ها پیش برویم
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد که همه صنوف و دیدگاه ها باید دیدگاه های خود را در این سند چشم انداز مطرح کنند. او افزود توسعه نباید تنها به کمک شرق و غرب انجام شود، بلکه باید ظرفیت های داخلی و عوامل قابل اتکا شناسایی و بر اساس آن ها پیش برویم.
ایزوایکو در زمینه طراحی، ساخت و تعمیرات انواع شناورها و سازه های دریایی فعالیت دارد
محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر صمت، نیز با اشاره به سیاست های کلی اقتصاد دریاپایه ارائه شده توسط مقام معظم رهبری، گفت که زیرساخت های بسیار خوبی در این زمینه داریم، مانند ایزوایکو که در زمینه طراحی، ساخت و تعمیرات انواع شناورها و سازه های دریایی فعالیت دارد. این شرکت نه تنها نیازهای داخلی را رفع کرده بلکه در صادرات خدمات تعمیراتی به خارج از کشور نیز موفق عمل کرده است و این پیشرفت کشور را نشان می دهد. یکی از برنامه های وزارت صمت توسعه فناوری ها و توانمندی ها در این زمینه است.
بلاگ خبری مکران آریا دریا