تین نیوز
سفر رودرا گائوراو شِرِست سفیر هند در ایران به چابهار، نویدبخش فصل جدیدی از روابط و همکاری دو کشور است.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، کریدور ترانزیتی شمال-جنوب می تواند هند و روسیه را از طریق ایران به یکدیگر متصل کند و در این میان بندر چابهار می تواند به عنوان یک نقطه مهم و استراتژیک در شبکه حمل و نقل چندوجهی جریان کالا و مسافر بین ایران، هند، افغانستان، کشورهای منطقه و آسیای میانه فعالیت کند.
از روز گذشته با سفر رودرا گائوراو شِرِست سفیر هند در ایران به چابهار، فصل جدیدی روابط و همکاری دو کشور آغاز شده است؛ سفری که می تواند به آغاز اجرای تعهدات قبلی هند برای سرمایه گذاری در چابهار روحی تازه ببخشد.
سفر سفیر نقطه عطف تسریع فعالیت هند در چابهار
جواد سپاهی فرماندار ویژه چابهار در حاشیه همراهی با سفیر هند در بازدید از زیرساخت های بندر چابهار در جمع خبرنگاران گفت: امید داریم که این سفر بتواند نقطه عطفی باشد برای فعال کردن بندر چابهار و ترانزیت در کریدور شمال- جنوب و علاوه بر آن به فعال کردن قراردادهای فی مابین دو کشور ایران و هند کمک کند.
قاسم عسکری نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: در قرارداد کوتاه مدتی که میان دو کشور موجود است، استفاده از تجهیزات هندی ها که در بندر شهید بهشتی چابهار مستقر است در دستور کار قرار دارد.
آمادگی افزایش ظرفیت بندر شهید بهشتی به 12 میلیون تن
وی افزود: بندر شهید بهشتی آمادگی کامل دارد که در همین فاز اول با ظرفیت 8.5 میلیون تنی کالا را تخلیه و بارگیری کند و این آمادگی تجهیزات ما می تواند تا 12 میلیون تن افزایش یابد.
رودرا گائوراو سفیر هند در ایران نیز در جریان بازدید از بندر شهید بهشتی چابهار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: چابهار نقش بسیار مهمی در گسترش حجم مبادلات تجاری در منطقه دارد. این بندر می تواند مسیری امن و کارآمد برای کشورهای مختلف در آسیای مرکزی باشد و هند هم به زودی همکاری های مشترک با ایران را از سر خواهد گرفت.
چابهار مهم ترین موضوع در ارتباطات دوجانبه هند و ایران
سفیر هند در ایران امروز نیز در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار بیان کرد: چابهار نه تنها به خاطر ظرفیت های اقتصادی خود، بلکه به لحاظ دارا بودن جایگاه راهبردی مهمترین موضوع در ارتباطات دوجانبه بین کشور هند و ایران است.
رودرا گائوراو شِرِست اظهار داشت: کشور هند و ایران هیچ وقت مشکلات دوطرفه در روابط فی مابین نداشته اند اما بین نداشتن هیچ گونه مشکل در ارتباطات و داشتن ارتباطات قوی و عملیاتی، تفاوت شایانی وجود دارد.
وی عنوان کرد: هند یکی از پنج اقتصاد بزرگ دنیاست که در دهه های آینده به یکی از سه اقتصاد برتر دنیا تبدیل خواهد شد، بنابراین طبیعی است که با رشد اقتصاد رشد تجاری هند نیز افزایش خواهد یافت.
چابهار ستون مهم ارتباطات بین ایران و هند
سفیر هند در تهران با اظهار امیدواری در گسترش همکاری و نزدیکی ایران و هند، گفت: اگر چابهار دروازه اصلی تجارت هند با کشورهای آسیای میانه، قفقاز، روسیه و اوراسیا باشد طبیعی است چابهار در آن صورت می تواند ستون مهم ارتباطات بین ایران و هند تلقی شود به همین دلیل ما معتقدیم که چابهار آینده مناسبات بین هند و ایران است.
وی بیان کرد: موفقیت چابهار موفقیت آینده هند و ایران قلمداد می شود و همچنین کاملاً بر این عقیده هستم که موفقیت این بندر مبتنی بر موفقیت منطقه آزاد چابهار است.
گائوراو شِرِست ادامه داد: برای هر بندری اصلی ترین سنجه موفقیت مقدار ترافیکی هست که آن بندر می تواند ایجاد کند بنابراین منطقه آزاد چابهار می تواند در ایجاد ترافیک حمل و نقل و ترانزیت موثر واقع شده و موفقیت بندر را نیز مرهون تلاش های اقتصادی خود کند.
وی ادامه داد: نیاز است در آینده نزدیک دیدگاه های بلند مدت مشترک و چشم اندازهای آینده گسترده تری را با اهداف بلند مدت برای همدیگر ترسیم کنیم و در رویدادهای آینده در 2 کشور در خصوص مشوق ها و مزیت های سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار به سرمایه گذاران بخش خصوصی و دولتی هند اطلاعات جامع تری ارائه شود.