مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از انعقاد ۳۰ توافقنامه و تفاهمنامه سرمایه گذاری بخش خصوصی در بنادر کشور به ارزش ۹۰ همت خبر داد.
تین نیوز |
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از انعقاد ۳۰ توافقنامه و تفاهمنامه سرمایه گذاری بخش خصوصی در بنادر کشور به ارزش ۹۰ همت خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مراسم گرامیداشت روز ملی حمل و نقل که شامگاه دوشنبه سوم دی ماه ۱۴۰۳ در هتل همای تهران با حضور وزیر راه و شهرسازی و جمع کثیری از فعالان حوزه دریایی برگزار شد، اظهار کرد: پس از بررسی های انجام شده و با توجه به حجم پروژه ها در حوزه بنادر و دریانوردی دریافتیم که اجرای این پروژه ها و توسعه بنادر و حمل و نقل دریایی با بودجه سازمان امکان پذیر نیست، لذا با حمایت و راهبرد دکتر صادق وزیر راه و شهرسازی به سمت بخش خصوصی سوق یافتیم و امروز بالغ بر ۹۰ همت سرمایه گذاری از طریق انعقاد توافقنامه و تفاهمنامه انجام شده است.
صفایی افزود: البته بیش از ۱۵ همت هم در دست اقدام قرار دارد که در آینده نهایی خواهد شد.
وی بیان کرد: باعث افتخار است که بخش خصوصی به دولت و مجلس اعتماد کرده است و دولت وظیفه خود می داند از سرمایه گذاری های بخش خصوصی حمایت می کند و ما نیز مشکلاتی در این مسیر داریم که برطرف می کنیم و حامی بخش خصوصی خواهیم بود.
صفایی یادآور شد: سال گذشته قرارداد سرمایه گذاری ۵۵ همت با مشارکت بخش خصوصی امضا شد و امسال شاهد امضای توافق و تفاهمنامه سرمایه گذاری بالغ بر ۹۰ همت هستیم و سال آینده این اعداد افزایش خواهد یافت.
گفتنی است این مراسم با حضور محمدرضا رضایی کوچی رییس کمیسیون مجلس شورای اسلامی، جمعی از استانداران استان های دارای بندر، مدیران کل بنادر کشور و جمعی از سرمایه گذاران و فعالان عرصه حمل و نقل دریایی کشور برگزار شد.
۸۵ میلیون دلار از قرارداد ۱۲۰ میلیون دلاری سرمایه گذاری هندی ها در بندر چابهار محقق شد
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به قرارداد ۱۲۰ میلیون دلاری تامین تجهیزات توسط طرف هندی در بندر چابهار گفت: تا کنون تجهیزات به ارزش ۸۵ میلیون دلار به بندر چابهار انتقال یافته است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: یکی از تاکیدات دولت و رئیس جمهور، استفاده حداکثری از توان و پتانسیل بخش خصوصی است و در این راستا امروز شاهد انعقاد ۳۰ تفاهم نامه و قرارداد به ارزش بالغ بر ۹۰ همت با بخش خصوصی داخلی و خارجی بودیم که کار اجرایی به زودی در هفت بندر کشور آغاز خواهد شد و البته تفاهم نامه های یاد شده در مدت کوتاهی به قرارداد تبدیل می شوند.
وی افزود: سال گذشته ۵۵ همت قرارداد با بخش خصوصی در بنادر امضا شد که اکثر آنها در حال اجراست.
صفایی بیان کرد: امسال به دنبال اجرای مدل جدیدی در قراردادها هستیم؛ به این ترتیب که تاکنون ما زیرساخت ها را فراهم کردیم و پروژه های روبنایی را بخش خصوصی انجام می داد. اما امسال مراکز لجستیکی بزرگی را به بخش خصوصی واگذار کردیم و مدیریت نیز توسط آنها انجام می شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: به طور قطع سرمایه گذاری بخش خصوصی در مقوله توسعه دریا محور منجر به خلق ارزش افزوده و اشتغال در مناطق بندری خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هندی ها در حال بهره برداری از فاز ۱ بندر چابهار هستند، گفت: مبلغ قرارداد یاد شده ۱۲۰ میلیون دلار است و اکنون تجهیزات بندری به ارزش ۸۵ میلیون دلار از این قرارداد در حال انتقال است.
صفایی با اشاره به حضور روس ها در تهران و دیدار با رئیس جمهوری، گفت: در این جلسات در خصوص کریدور شمال جنوب نیز بحث و گفت وگوهای مفصلی انجام شد.
رونمایی از دو کتاب در حوزه توسعه دریامحور
در مراسم گرامیداشت روز ملی حمل و نقل، بالغ بر ۳۰ قرارداد سرمایه گذاری بخش خصوصی به ارزش بیش از ۹۰ همت در بنادر کشور منعقد شد و دو کتاب با موضوع توسعه دریامحور با حضور وزیر راه و شهرسازی رونمایی شد.
در این مراسم بیش از ۳۰ قرارداد به ارزش بیش از ۹۰ همت میان هفت اداره کل بنادر و دریانوردی با سرمایه گذاران بخش خصوصی در زمینه های احداث زیرساخت های لجستیک بندری، احداث صنایع مرتبط با ارزش افزوده غلات و روغن خوراکی، احداث اسکله های تخلیه و بارگیری فرآورده های نفتی و شیمیایی، احداث مخازن نگهداری فرآورده های نفتی و روغن خوراکی، احداث انبارهای سرپوشیده و محوطه های کانتینری منعقد شد.
همچنین از کتابچه آیین نامه تاسیس و فعالیت شرکت های بندری و دریایی با حضور وزیر راه و شهرسازی رونمایی شد.
گفتنی است، سازمان بنادر و دریانوردی در راستای تحقق سیاست های توسعه دریامحور، بهبود فضای کسب و کار و انجام تکالیف قانونی خود در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، آیین نامه تاسیس و فعالیت شرکت های بندری و دریایی را با ایجاد ۳۲ زمینه فعالیت تخصصی تدوین کردد که از سوی شورای عالی هماهنگی ترابری کشور و هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار تصویب و در درگاه ملی مجوزهای کشور عملیاتی شد.
بلاگ خبری مکران آریا دریا