با دست فرمان کنونی صنعت اگر سفارش ساخت کشتی به داخل هم می دادند، کشتی ساز نمی شدیم.
تین نیوز |
عباس قربانعلی بیک: رهبر معظم انقلاب در دیدار تولیدکنندگان (1400.11.10) فرمودند: مردم از کیفیت خودرو ناراضی اند؛ درست می گویند و حق با مردم است/ با دخالت مسئولان و دستگاه های دولتی در فعالیت های اقتصادی موافق نیستم و فرمودند: مسئولان پرتلاش با «ایجاد سند نقشه راهبردی صنعتی» و «مدیریت، هدایت، نظارت و حمایت از تولید» مسیر کاهش و رفع آسیب ها و «شتاب گرفتن تولید، اشتغال و پیشرفت کشور» را با تلاش بیشتر ادامه دهند تا آثار این روند در زندگی مردم نمایان شود (تین 240019)
علاوه بر نظرات نمایندگان، یکی از اساتید اقتصاد از تعدد شرکت های خودروساز به فراتر از 100 شرکت انتقادی مطرح کرده بود.
علی عبدالعلی زاده نماینده ویژه رئیس جمهوری در اقتصاد دریامحور اظهار کرد (تسنیم 15 دی): هفته گذشته جایی بودم که احمد خرم که از سال 52 با هم هستیم در گوشم گفت خطای بزرگی کردم که هیچگاه خودم را بابت آن نمی بخشم. وی ادامه داد: رفتیم 80 فروند کشتی را یکجا از کره جنوبی خریداری کردیم. در آن زمان هیچ واحد کشتی سازی در این کشور به اندازه کشتی سازی خلیج فارس نبود. وی افزود: گفتیم اینها نمی توانند بسازند رفتیم و از کره خریدیم. این خرید باعث شد این کشور کشتی سازی اول دنیا شود، اما همچنان مانده ایم. نماینده ویژه رئیس جمهوری در اقتصاد دریا محور تاکید کرد: اگر از صنایع دریایی حمایت نکنیم، بعد از رفع تحریم ها نوبت کدام کشور است که آنرا به قطب صنایع دریایی کنیم. عبدالعلی زاده گفت: آقای دولت به جای این که دیگران را آباد کنید، از کشتی سازان داخلی خرید کنید. ایدرو را محور صنایع دریایی کرده و از مدیرعامل آن خواسته ایم سه کشتی ساز را کشتی ساز بزرگ کرده و 97 کشتی ساز دیگر را حذف نکند و آنها را به قطعه ساز (کشتی) تبدیل کند.
به مناسبت بزرگداشت احمدخرم در 24 بهمن مراسمی پیش بینی و نظرات برخی همکاران ایشان جمع شده است (تین 288981).
در مورد فرمایشات آقای مهندس خرم و ابراز ناراحتی ایشان از تصمیم فوق یکی از متخصصان حمل و نقل نوشت (صرفا نقل قول): همزمان با سفارش به هیواندای کره کشتیرانی ج.ا.ا. چندین فروند هم به داخلی ها سفارش داد اما با تاخیر بسیار زیاد و هزینه چند برابری تحویل دادند. صدرا هم که برای ونزوئلا ساخت آنها را بدبخت کرد اینقدر تاخیر و بدقولی … داشت. دوستان مسئول در کشتیرانی می توانند بیشتر شفاف سازی کنند. ضمن اینکه کشتی های دریافتی در دوره تحریم به داد ایران رسیدند. نکته دیگر:
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش (علی احمدی): صنایع داخلی توان تامین و تعمیر ناوگان شرکت ملی نفتکش را ندارد و با وجود نیاز ما به 50 قاره پیما صنعت ما توانایی بالفعل برای این کار را ندارند … و این کار رشد تدریجی می خواهد. (14030413 پرتال حمل ونقل).
یکی از مدیران عالی اجرایی هم به موضوع صنعت خودرو و موبایل کره جنوبی اشاره کردند و اینکه ما نقشی در این صنایع نداشتیم و متذکر شدند خرید کشتی ها با کشتیرانی جمهوری اسلامی و متعلق به وزارت بازرگانی بوده و نه وزارت راه و ترابری.
ضمن تحسین شجاعت آقای مهندس خرم در بیان تجربه خرید 80 کشتی از کره جنوبی چنین نوشته شد (معاون اسبق راه آهن در زمان آقای خرم): با دست فرمان کنونی صنعت اگر سفارش به داخل هم می دادند این نتیجه حاصل نمی شد. چرا؟ به دلایل ذکر شده در کتاب نقشه راه بلوغ در سال ۱۳۸۶. بر خلاف صنایع نظامی که بسیار موفق و افتخارآفرین بودند که ریشه آن در جدی گرفتن دشمن و تعامل بسیار خوب سازنده و مصرف کننده است (نیروهای نظامی و وزارت دفاع)، در صنایع غیرنظامی تعامل (سازنده و مصرف کننده) بسیار ضعیف است، احتمالا به دلیل جدی نگرفتن دشمنان اقتصادی، عدم توجه به توصیه قرآن کریم در آیه ۵ سوره مبارکه نساء و فقدان سازمان رسیدگی به اعتراضات مشتریان مردمی (سازمان حمایت و ). مصداق آن در صنعت خودرو، هواپیماسازی … و صنعت ریلی، از جمله لوکوموتیوسازی: اکنون بدترین ناوگان جدید کشش راه آهن لکوموتیوهای Map24 ساخت مپنا است و لکوموتیوهای بازسازی شده AD43 مپنا از لکوموتیوهای بازسازی نشده بدتر است. آیا قابل اصلاح است؟ بله، آیا ما می توانیم، بله، اما نه با این دست فرمان. وزارت صنعت، سازمان گسترش و مشتری اصلی که در اینجا راه آهن است (و وزارت راه و شهرسازی) کوتاهی می کنند، مجلس و مجمع هم کوتاهی می کنند و به ریشه یابی بهاء نمی دهند.
با وجود این مشکلات نمونه های موفق در بخش خصوصی واقعی وجود دارد مانند سازنده موتورهای سنگین گازسوز و اخیرا دیزل.
بلاگ خبری مکران آریا دریا