میتسوبیشی، غول صنعتی ژاپن، در حال راه اندازی سیستم ردیابی نظارتی کشتی ها مبتنی بر ماهواره است که از هوش مصنوعی برای شناسایی و ردیابی کشتی ها استفاده می کند.
کشتی توسط ژاپن با بهره گیری از هوش مصنوعی”/>
تین نیوز |
میتسوبیشی، غول صنعتی ژاپن، در حال راه اندازی سیستم ردیابی نظارتی کشتی ها مبتنی بر ماهواره است که از هوش مصنوعی برای شناسایی و ردیابی کشتی ها استفاده می کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ترابرنیوز ، مسئولان امنیت دریایی همواره با چالش های زیادی از سوی کشتی هایی که تلاش می کنند از ردیابی فرار کنند، روبه رو هستند. صنایع سنگین میتسوبیشی با توسعه یک سیستم جدید در تلاش است تا این روند را به طور جدی تغییر دهد.
براساس این گزارش، ذینفعان دریانوردی با سیستم شناسایی خودکار (AIS) و سوءاستفاده هایی که توسط برخی اپراتور های کشتی ها صورت می گیرد، به خوبی آشنا هستند. در چنین شرایطی، خدمه با خاموش کردن یا جعل سیگنال AIS یک کشتی می توانند از بررسی دقیق در دریا های آزاد فرار کنند، مگر اینکه کسی با تصویربرداری ماهواره ای با وضوح بالا کشتی را رصد کند. روند نظارت ماهواره ای تاکنون نتوانسته به طور مؤثر در این زمینه عمل کند، زیرا تمام تصاویر ماهواره ای باید از طریق downlink به یک ایستگاه زمینی ارسال شوند و اگر ایستگاه زمینی در محدوده مورد نظر نباشد، ممکن است برخی از آن داده ها دور ریخته شوند. همچنین داده ها باید به صورت دستی تجزیه و تحلیل شوند.
با این توضیح، شرکت میتسوبیشی ژاپن راهی برای افزایش سرعت سیستم با استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل تصاویر روی ماهواره، قبل از ارسال آنها به هر نقطه، ابداع کرده است. هنگامی که دوربین آن از سطح زمین تصویربرداری می کند، سیستم از هوش مصنوعی برای تشخیص کشتی های مشکوک در تصاویر استفاده می کند، سپس تنها داده ها را از مناطقی که کشتی ها در آن قرار دارند، منتقل می کند. تصاویر روزمره از آب های آزاد و کشتی های معمولی هرگز ارسال نمی شوند و در پهنای باند بیشتری صرفه جویی می شود تا برای اطلاعات ارزشمند استفاده شود.
سیستم AIRIS دارای یک پردازشگر مجهز به هوش مصنوعی و یک دوربین رصد زمین است که با گرفتن عکس از کشتی در آب و پردازش تصاویر با هوش مصنوعی، کشتی هایی که دستگاه شناسایی (AIS) را خاموش کرده اند، ردیابی می کند. هدف از این سیستم، شناسایی سریع تر فعالیت های مشکوک است تا بتوان پاسخ ها و مداخلات را زودتر آغاز کرد. این سیستم توسط آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) پشتیبانی می شود و به عنوان محموله بر روی ماهواره ژاپنی RAISE-4 که در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۰۶ میلادی پرتاب می شود، میزبانی خواهد شد.
در پایان گزارش آمده است که در صورت نصب و راه اندازی این سیستم، با شناسایی فعالیت های مشکوک در بخش کشتی های تجاری، نفتکش ها و کشتی های ماهیگیری که سالانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار برای اقتصاد جهانی هزینه دارد، صرفه جویی به عمل می آید.
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
بلاگ خبری مکران آریا دریا