سخنگوی قوه قضاییه گفت: در ۱۹ خردادماه سال جاری جلسه ای به منظور تسریع در پرداخت خسارات این انفجار به اشخاص خسارت دیده برگزار شد.
تین نیوز |
سخنگوی قوه قضاییه روز شنبه در بیست و هشتمین نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین جزئیات پرونده انفجار در بندر شهید رجایی، گفت: در ۱۹ خردادماه سال جاری جلسه ای به منظور تسریع در پرداخت خسارات این انفجار به اشخاص خسارت دیده برگزار شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، اصغر جهانگیر در این باره توضیح داد: در این جلسه، دیه پرداختی به تفکیک شرکت های بیمه و صندوق تامین خسارت های بدنی که قبلا در حق ۴۱ نفر به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان کارسازی شده بود، و در حال حاضر دیه ۵۸ نفر به مبلغ ۹۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان که شامل همه افراد فوت شده بود پرداخت شد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در رابطه با خسارت تایید شده خودروهای زیان دیده که فاقد بیمه بدنه بودند نیز که شامل هزار و ۵۸۷ خودرو (۱۵۸ خودوری سنگین و هزار و ۴۲۹ خودوروی سواری) بودند، خسارات وارده تایید شد. ۹۷ میلیارد و ۸۱۲ میلیون تومان خسارت برای این خودروها تایید شده است. در نشست خبری قبلی گفته شده که خسارت ۵۵۱ خوردو تایید شده بود که در حال حاضر خسارت هزار و ۵۷۷ خودرو ارزیابی و به طور کامل پرداخت شده است.
اصغر جهانگیر در رابطه با تعداد بیمه نامه های معتبر و منقضی شده سقف پوشش شرکت های بیمه، بیان کرد: از ۲۱ شرکت، ۵۴۵ مورد سقف پوشش بیمه نامه ها نامعتبر بوده و ۴ هزار و ۱۰۰ مورد نیز سقف پوشش بیمه ها منتقضی شده بود که رقم های مختلفی دارد. تلاش می شود حتی در رابطه با کسانی که بیمه نامه آنها منقضی شده به نحوی جبران خسارت صورت گیرد.
وی ادامه داد: در رابطه با کانتینرهای آسیب دیده نیز ۵۵۱ پرونده تشکیل شده و تعداد کانتینرهای ارزیابی شده ۳ هزار و ۲۶۹ کانتینر است و هزار و ۳۱۴ کانتینر ارزیابی نشده است. در نشست خبری قبلی تعداد کانتینرهای ارزیابی شده ۳ هزار کانتینر عنوان شده بود، با پیگیری های صورت گرفته این تعداد به ۳ هزار و ۲۶۹ کانتینر رسید که از این تعداد هزار و ۱۰۰ کانتینر متعلق به سازمان اموال تملیکی است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: از مجموع این کانتینرها، هزار و ۱۷۶ کانتینر خسارتی با کالاهای سالم، ۸۲۰ کانتینر خسارتی با کالاهای خسارتی، هزار و ۳۴ کانتینر خالی خسارت دیده و ۲۳۹ مورد کالاهای خسارتی استریپ شده در انبار بودند.
وی یادآور شد: به منظور بررسی تعهدات شرکت های بیمه ای، مقرر شد ظرف مدت ۴۸ ساعت تصویر تمامی بیمه نامه های مرتبط با این حادثه توسط بیمه به این مرجع ارسال شود.
مقرر شد در خصوص موارد تحت پوشش بیمه پایه و بیمه های اولیه، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری شرکت های بیمه گر، ضمن تعجیل و تسریع در پرداخت ها، نسبت به جبران خسارت ها اقدام کند.
جهانگیر خاطر نشان کرد: همچنین مقرر شد تمامی خطوط کشتیرانی با اتخاذ تدابیر لازم نسبت به تدابیر و اقدامات لازم برای پیگیری میزان خسارت کانتینرها و دموراژ آنها اقدام کنند تا تجار در این خصوص درگیر نشوند.
همچنین با مکاتبه با نهادها و سازمان های دولتی و بانک ها به منظور اعتباربخشی به صورتجلسات تنظیمی کارگروه اریابی خسارات، قرار شد در فرآیندهای اداری این صورتجلسه ها به عنوان سند اولیه پذیرفته شود تا از این طریق خسارت دیدگان، پیگیر خسارت های خود باشند و نیازی به صورتجلسه جدید نباشد.
بلاگ خبری مکران آریا دریا